Αναφορικά με τη μακροσκελή του ανάρτηση, όπου έθεσε ζήτημα «μαύρων χρημάτων» ακόμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παραδέχθηκε πως του έχουν προτείνει «μαύρο χρήμα».

«Ναι, μου έχουν προτείνει. Είναι μια ιδέα που δεν με εκφράζει. Από την άλλη, υπάρχει αυτή η ιδέα στην Ελλάδα. Υπάρχει και στις βουλευτικές εκλογές και σε επίπεδο βουλευτών για τα έξοδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον «Alpha» και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Αναφέρομαι στις επιλογές που πολλοί, πολύ πρόθυμα, μου πρότειναν, για να μην υπάρξει η επίπονη επιλογή του οικονομικού εξορθολογισμού, που αναφέρεται και στα ΜΜΕ. Και την άλλη φορά που επέστρεψα από τις ΗΠΑ η πρώτη συνάντηση ήταν με την Αυγή», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ όταν πιέστηκε για να απαντήσει εάν υπήρξε μαύρο χρήμα στο κόμμα πριν από εκείνον, σημείωσε:

«Από ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, αλλά θα πρέπει να μιλήσω στον πρώην οικονομικό διευθυντή. Υπήρχε μια σύμβαση για την Αυγή για 1 εκατομμύριο ευρώ, που διατήρησε την εφημερίδα εν ζωή, αλλά δεν πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει την εμπορική δραστηριότητα της εφημερίδας. Η Αυγή μπορεί να συνεχίσει να παράγει. Δεν είναι μαύρο χρήμα, αλλά αυτές οι σχέσεις υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για το αν τον υπονομεύει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφερε στην αρχική του ανάρτηση, πριν μιλήσει για «παιχνίδια» του πρώην πρωθυπουργού, τόνισε χαρακτηριστικά: «Την άλλαξα, γιατί θεωρούσα πιο ακριβή τη δεύτερη έκφραση. Είναι σημαντικό να σταματήσει η συζήτηση έξω από το κόμμα και τα όργανα για τη συγκόλληση. Πολλοί από εμάς, πέρσι, νέοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ, που συστρατεύτηκαν απέναντι σε μια ανάλγητη κυβέρνηση, δουλέψαμε σκληρά για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα αυτόνομο κόμμα. Η ιδέα να ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σχήμα δεν μας εκφράζει.

Η έντιμη στάση είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπόρεσε να διατηρήσει τον ρόλο της, δικαιούται να είναι η ηγέτιδα δύναμη και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ο ηγέτης της συνεννόησης.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι ο ηγέτης ενός τέτοιου σχήματος. Πρέπει να τελειώνει αυτή η συζήτηση. Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί συνεργασία, κοινοβουλευτικά είμαστε εδώ. Χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη δέσμευση ο ένας προς τον άλλον και προς τον κόσμο, ότι το κόμμα δεν θα ρευστοποιηθεί, αλλά θα συνεχίσει αυτόνομο να γίνει κυβερνητικό».

Παράλληλα, αν και αρνήθηκε πως ήταν το δικό του περιβάλλον που διέρρευσε την είδηση για τη μη συνεισφορά του Αλέξη Τσίπρα στον έκτακτο έρανο που προκήρυξε για την Αυγή, άφησε σαφή αιχμή εναντίον του πρώην προέδρου: «Ουδέποτε είπα ότι δεν συνεισέφερε στην Αυγή. Κι εγώ στο εξωτερικό ήμουν. Σε δύο λεπτά έκανα ιντερνετικά την κατάθεση.

Το έργο που έκανε στην κυβέρνηση είναι ένα πάρα πολύ καλό έργο. Το τιμώ, είναι παρακαταθήκη βάσει της οποίας πρέπει να κινηθούμε. Το κόμμα που ανέλαβα με την ψήφο των μελών είχε παθογένειες και προβλήματα».