Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην Έφη Μιχελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Θεανώ Φωτίου από τη Νέα Αριστερά, με αφορμή τον «εμφύλιο« στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα μου επιτρέψετε να πω αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή σαν λαϊκό αίτημα από τον χώρο της αριστεράς αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή με ποιες διαδικασίες θα πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι ένα ψευδοκατασκευασμένο αίτημα, είναι πραγματικό και το βλέπαμε εμείς και την προεκλογική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Μιχελάκη.

«Το βλέπατε αυτό, γι’ αυτό αποφασίσατε να πάρετε τις έδρες και να μειώσετε τη δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης» της απάντησε με τη Θεανώ Φωτίου να συνεχίζει σε υψηλούς τόνους: «Κυρία Μιχελάκη δεν θέλω να σας απαντήσω. Εκλέγομαι 12 χρόνια!».

«Επειδή εκλέγεστε 12 χρόνια δεν θα ακούσετε κριτική; Τι λέτε τώρα;» διερωτήθηκε η κυρία Μιχελάκη με την κυρία Φωτίου να απαντά «12 χρόνια! Δεν σας έκλεψα καμία έδρα».

Κάπου εκεί η κόντρα άναψε για τα καλά και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Έφη Μιχελάκη: Κάνετε λάθος, κλέψατε την έδρα. Αποστατήσατε και κάνατε το δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη.

Θεανώ Φωτίου: Αυτό το κόμμα Κασσελάκη δεν έχει καμία νομιμοποίηση καταστατική και γι’ αυτό βρίσκεστε σε αυτή την οικτρή κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Έφη Μιχελάκη: Δεν έχει νομιμοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ και έχετε εσείς με το 2%; Στις εθνικές εκλογές που θα πάτε στο 1%, θα σας δω τι θα λέτε. Αλλά τι να πει κάποιος αφού για εσάς όποιος παίρνει 5.000 ευρώ είναι μεσαία τάξη. Αυτά κληθήκαμε να υπερασπιστούμε.

Θεανώ Φωτίου: Τι λέτε κυρία Μιχελάκη; Τι ανοησίες είναι αυτές; Ποια είστε εσείς;

Έφη Μιχελάκη: Πηγαίνω σε δήλωση σας που κλήθηκα εγώ να την υπερασπιστώ. Εγώ είμαι η κα. Μιχελάκη, εσείς ποια είστε;

Θεανώ Φωτίου: Λυπάμαι πάρα πολύ για εσάς! Δεν σας ξέρω καθόλου ούτε σας θυμάμαι από την κομματική διαδικασία.

Έφη Μιχελάκη: «Εγώ δυστυχώς σας έμαθα. Όταν σας κάναμε βόλτες στο Ρέθυμνο, μας θυμόσασταν».