«Το ζήτημα της ακρίβειας είναι εφιάλτης για τα λαϊκά νοικοκυριά», τόνισε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Open» και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να ελιχθεί, προσπαθεί με μέτρα “ασπιρίνες” να αντιμετωπίσει την κατάσταση ανακοινώνοντας την φορολόγηση των υπερκερδών».

Όπως είπε ο Γ. Δελής, «η φορολόγηση των υπερκερδών έγινε και πέρυσι αλλά η ακρίβεια είναι εδώ, δεν έχει αλλάξει, παραμένει και είναι πολύ άσχημη».

«Επίσης», συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «αυτοί που θα πάρουν χρήματα πίσω, θα λάβουν πίσω ένα μικρό μονάχα μέρος από τις απώλειες που είχαν εξ αιτίας των επιλογών αυτού του κράτους που υπηρέτησαν αυτές οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ με τις περικοπές των συντάξεων».

Για το ζήτημα με τα υπερκέρδη, πρόσθεσε ο Γ. Δελής, «η φορολόγηση γίνεται στο 33% αλλά το υπόλοιπο 67% των υπερκερδών παραμένει άθικτο».

Για την ακρίβεια «θα πρέπει κατ’ αρχάς να αυξηθούν οι μισθοί, οι οποίοι είναι πάρα πολύ χαμηλοί», υπογράμμισε ο Γ. Δελής συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να καταργηθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στην ενέργεια, όπως επίσης πρέπει να καταργηθεί και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».

Επίσης είπε ο Γ. Δελής, απαιτείται «να πας κόντρα και να καταργήσεις το Χρηματιστήριο Ενέργειας που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η πηγή της ακρίβειας της ενέργειας, να πας κόντρα στην απελευθέρωση της ενέργειας και να αξιοποιήσεις τις εγχώριες πηγές της ενέργειας, που είναι ο λιγνίτης, για την παραγκώνιση του οποίου συμφωνούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Το ΚΚΕ, κατέληξε ο Γ. Δελής, «λέει ότι, υπάρχουν όλες οι τεχνολογικές δυνατότητες να αξιοποιηθεί αυτό το ενεργειακό καύσιμο».