Ο συντονιστής της ΝΔ στην επιτροπή Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να παραιτηθούν από το δικαίωμα της παραγραφής όσοι το απολαμβάνουν, σημειώνοντας: «Έχοντας υπόψη μας τη μεγάλη καθυστέρηση και αναποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, θεωρώ ότι ήταν λάθος που η πολιτεία δεν ασχολήθηκε νωρίτερα με το θέμα (…) Καλώ όλους όσοι καλύπτονται πίσω από την παραγραφή, αρχίζοντας από τον κ. Σημίτη, να παραιτηθούν από το δικαίωμα της παραγραφής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας μέσω του realfm 97.8 χαρακτήρισε «σχιζοφρένεια του πολιτικού συστήματος και της δημοσιότητας» το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα το δημόσιο πληρώνει κανονικά τις δόσεις για το ΤΕΤΡΑ και κατήγγειλε ότι η παραλαβή του C4Ι έγινε με διαδικασίες που προβλέπονται από το υπουργείο Άμυνας και όχι του Δημοσίας Τάξεως επειδή τελευταία στιγμή μετονομάστηκε από «σύστημα ασφαλείας» σε «εξοπλιστικό».

Ο κ. Τζαβάρας μιλώντας στον Real τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα πρόβλημα να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες «γαλάζιων» υπουργών, χαρακτήρισε όμως τη στάση του κόμματός του «λεβέντικη» ενώ δεν αρνήθηκε ότι υπήρχαν ευθύνες για τη διαφυγή στο εξωτερικό τόσο του κ. Χριστοφοράκου όσο και του κ. Καραβέλα.