Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η Τσιγδέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας που κατεβαίνει στην Ελλάδα, καθώς ισχυρίστηκε ότι στις ευρωεκλογές εκπροσωπεί «μακεδονική» και «τουρκική» μειονότητα που δήθεν υπάρχουν στη χώρα.

Δίνοντας αναλυτική συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ανέφερε πως το κόμμα της περιλαμβάνει 42 υποψήφιους, εκ των οποίων οι 25 είναι γυναίκες.

«Την ώρα που τα υπόλοιπα ελληνικά πολιτικά κόμματα δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιες γυναίκες, εμείς φέτος ξεκινήσαμε με 25 γυναίκες που πιστεύουν στον αγώνα τους, που είναι αγωνίστριες, μητέρες, και αδελφές», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα αποτελέσει πρότυπο για τις «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης» και δήλωσε ότι έλαβαν θετικά σχόλια για την εικόνα αυτή κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στα χωριά, στο πλαίσιο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης ήταν πάντοτε πολύ γενναίες. Όταν κοιτάμε τις φωτογραφίες της 29ης Ιανουαρίου, μπορούμε να δούμε πόσες πολλές γυναίκες ήταν εκεί. Ήταν πάντα πολύ γενναίες, πάντα αφοσιωμένες στον στόχο τους και είχαν μαχητικό πνεύμα», είπε στη συνέχεια.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε πως ανάμεσα στις 25 υποψήφιες γυναίκες είναι και η Ευγενία Νατσουλίδου που εκπροσωπεί τη «μακεδονική μειονότητα» στην Έδεσσα.

Μάλιστα, στην πλατφόρμα Χ δημοσίευσε προεκλογικό σποτ με τους υποψήφιους, στέλνοντας μήνυμα στα ελληνικά.