Για την οικονομία αλλά και τον τραπεζικό τομέα και τις πρακτικές που ακολουθεί μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100,3. Παράλληλα, ρωτήθηκε και για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο θα δημοσιοποιήσει απόψε.

Ειδικά για τις τράπεζες είπε: «Επιβλήθηκαν πρόστιμα και επειδή υπάρχει σχετική παραφιλολογία για τα κέρδη τους. Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορεί να έχουν οι πολίτες, το σύστημα IRIS που είναι δωρεάν μέχρι 500 ευρώ, θέλουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και στον τραπεζικό τομέα. Για αυτούς που μας λένε “βάλτε φόρους στις τράπεζες, γιατί δεν το κάνει άλλη ευρωπαϊκή χώρα”.

Ο κος Στουρνάρας έχει δίκιο για τα επιτόκια. Δεν μπορεί να τα περιμένει ο τραπεζικός κλάδος όλα από το κράτος. Εμείς κάναμε το πρόγραμμα “Σπίτι μου”. Τώρα που έχουν επανέλθει σε μια ρότα κανονικότητας, θα πρέπει να αντιληφθούν και οι τράπεζες ότι έχουν αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Κάποτε είχαμε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω να μην έχουμε και πόθεν έσχες Θεσσαλονίκης. Γιατί να μετατρέπεται σε σόου καθετί που είναι υποχρέωση κάθε πολιτικού αρχηγού;», διερωτήθηκε.

Και συνέχισε: «Από τη στιγμή που διαφημίζει τα καθαρά του χέρια, είναι υποχρεωμένος να καταθέσει τα στοιχεία. Είχε πει ο ίδιος ότι θα τα δώσει πριν τις ευρωεκλογές. Τώρα κάνει ένα ολόκληρο σόου, για να κάνει κάτι που θα έκανε ούτως η άλλως. Είναι αποπροσανατολιστική αυτή η συζήτηση. Να πάει να το καταθέσει σε πλήρη ανάπτυξη και για τον σύζυγό του. Αλλά να μας πει και πώς οραματίζεται την Ευρώπη της επόμενης 5ετίας, αν συμφωνεί με τη μεταναστευτική πολιτική ή για την αναθεώρηση της ΚΑΠ. Κρύβει μια ένδεια προτάσεων αυτή η συζήτηση. Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα αριστερά άκρα του ευρωκοινοβουλίου. Θα παραμείνει εκεί ή θα πάει σε άλλη ευρωομάδα; Δεν έχω ακούσει απολύτως τίποτα για το αντικείμενο των ευρωεκλογών».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ερωτηθείς για τα 42 ακίνητα που αναφέρει ο κ. Κασσελάκης: «Εγώ καταθέτω πόθεν έσχες από το 2004 και έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει εντοπιστεί η παραμικρή ατασθαλία. Η σύζυγός μου στοχοποιήθηκε βάναυσα και χυδαία. Την έκαναν φύλλο και φτερό. Επειδή μπορείτε να το δείτε και να διαπιστώσετε τι είναι από κληρονομιά, τι είναι από τη σύζυγό μου και τι έχουμε πουλήσει, μπορείτε να το δείτε. Να επανερχόμαστε σε μια χυδαιότητα και τοξικότητα; Η κα Ακρίτα που υπονόησε ότι η σύζυγός μου τα έκλεψε θα οδηγηθεί στο δικαστήριο. Το πόθεν έσχες είναι μια περίπλοκη διαδικασία και αφορά το ζευγάρι».

«Εγώ δεν έχω βεντέτα με τον κ. Ανδρουλάκη, δεν ξέρω αν έχει ο ίδιος – Δεν μπορώ να τον παρακαλάω κιόλας»

Για το αν έχει βεντέτα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ρωτήθηκε επίσης ο πρωθυπουργός. «Όταν ο κος Ανδρουλάκης εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του είχα ζητήσει να συναντηθούμε, ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί μου», είπε.

«Και αυτό έγινε προ των παρακολουθήσεων. Εγώ δεν έχω καμία βεντέτα με τον κο Ανδρουλάκη δεν ξέρω αν έχει ο ίδιος. Μερικές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ιδεολογικά, πολιτικά πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι στον κεντρώο χώρο όπου έβρισκαν στο παρελθόν έκφραση οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν λίγες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

«Δεν έχω συναντηθεί σε προσωπικό επίπεδο και δεν έχω συνομιλήσει ποτέ, όχι με δική μου ευθύνη, δεν μπορώ να τον παρακαλώ κιόλας. Δεν θέλει ο ίδιος, από εκεί και πέρα δικαίωμά του. Ο κος Ανδρουλάκης δεν ψήφισε τα μη κρατικά πανεπιστήμια, δεν ψήφισε την επιστολική ψήφο», κατέληξε.