Μπορεί να απέχουμε σχεδόν 5 μήνες από τις ευρωεκλογές όμως οι ζυμώσεις και οι προετοιμασίες εντείνονται στη ΝΔ έτσι ώστε να κερδηθεί άλλη μια εκλογική μάχη.

Η ΝΔ θέλει να εξακολουθήσει να είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη εντός του ΕΛΚ γιατί μέσα από αυτή την κυριαρχία η φωνή της χώρας μας θα συνεχίσει να ακούγεται δυνατά και εντός της ευρωβουλής, σχολίαζαν γαλάζια στελέχη.

Ο πρωθυπουργός ήδη σβήνει και γράφει ονόματα στην ατζέντα του προκειμένου να καταρτιστεί η λίστα των υποψηφίων η οποία όσον αφορά στο περιεχόμενό της θα απέχει παρασάγγας από όλες τις προηγούμενες.

Πρόσωπα από τον επιστημονικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο, με περγαμηνές στο αντικείμενό τους και με γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων αξιολογούνται διαρκώς έτσι ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταλήξει στους υποψηφίους που «θα κάνουν για τη δουλειά».

Το ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου τόνισε πως «θέλουμε να καταρτίσουμε ψηφοδέλτια με κριτήριο τα πρόσωπα να είναι σε θέση να επιτελέσουν τον σημαντικό ρόλο ως Έλληνες ευρωβουλευτές. Αυτό είναι, θα έλεγα, το αποκλειστικό μου κριτήριο: ποιοι μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά την επόμενη μέρα και από αυτό το κριτήριο απορρέουν όλες οι επιλογές μου».

Δεν θα είναι «ψηφοδέλτιο lifestyle» είπε με έμφαση, παραπέμποντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που κατάρτισε για τις εθνικές εκλογές του 2023 και τονίζοντας ότι στο ευρωψηφοδέλτιο «θα είναι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να υπηρετήσουν και να σταθούν, με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και πειθώ, σε ένα δύσκολο βήμα όπως το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου και να εκπροσωπήσουν τελικά την Ελλάδα, την παράταξη αλλά και την Ελλάδα, επάξια».

Άλλωστε γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα ότι οι επιλογές του θα δώσουν συνέχεια στην καταξίωση της Ελλάδας στους κόλπους της Ευρώπης την οποία έχει χτίσει λιθαράκι – λιθαράκι, σβήνοντας την εικόνα του «μαύρου πρόβατου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιοι περνούν από κάποιου είδους συνεντεύξεις ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που.. «αυτοπροτείνονται».

Η μεγαλύτερη αγωνία για όσους γνωρίζουν ήδη ότι θα είναι υποψήφιοι αλλά και στο κομματικό και κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι οι ικανοί άλλα όμως «άγνωστοι» στο ευρύ κοινό θα πρέπει να έχουν χρόνο να προβληθούν γιατί μόνο έτσι θα κερδίσουν τη μάχη της σταυροδοσίας.

Τα ονόματα

Στους σίγουρους είναι ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας ένας έμπειρος δημοσιογράφος και προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης και ο επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Επίσης, στην κορυφή των επιλογών του πρωθυπουργού είναι ο Πύρρος Δήμας. Αν τελικά ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο ο ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής θα αποτελεί και μια υποψηφιότητα με πολλούς συμβολισμούς λόγω της καταγωγής του από τη Βόρεια Ήπειρο. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο επικός αρσιβαρίστας εθεάθη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε σύμφωνα με πληροφορίες συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολύ κοντά στο να πάρει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πανεπιστημιακός Εύη Χριστοφιλοπούλου, μια υποψηφιότητα που συμβολίζει και το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο ενώ και σε προσωπικό επίπεδο διατηρούν σχέσεις από την κοινή τους πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οργανώνουν τις περιοδείες

Στην οδό Πειραιώς η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Μαρία Συρεγγέλα και το επιτελείο της οργανώνει ήδη τις περιοδείες για το επόμενο διάστημα με στόχο να «οργώσουν» όλη την Ελλάδα και να συνεχίσουν το νήμα των επαφών με τους πολίτες από εκεί που το άφησαν πριν από λίγους μήνες.

Ο πρωθυπουργός, θα πραγματοποιήσει και ο ίδιος επισκέψεις σε πολλές περιοχές της χώρας οι οποίες θα πυκνώσουν από την Άνοιξη και μετά ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, ενώ θα επισκεφθεί και γειτονιές της Αττικής. Μάλιστα σήμερα θα βρεθεί στο Γαλάτσι όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης στο πλαίσιο και των επαφών και της συνεργασίας με τους τοπικούς άρχοντες, ενώ θα βρεθεί και σε καφέ της περιοχής όπου θα συνομιλήσει με τους πολίτες.