Για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Καταρχάς για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου που ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο είπε πως «εμείς είχαμε υποχρεώσει την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλία για την ψήφο των αποδήμων και για αυτό είναι μία κατάκτηση που την πιστωνόμαστε», ενώ πρόσθεσε πως «σημασία έχει να μην υπάρξει ούτε ένας που να μην μπορεί να ψηφίσει, καθώς κατ’ επανάληψη υπάρχουν συνθήκες που εμποδίζουν τον κόσμο να ψηφίζει, όπως έγινε την άνοιξη στις εκλογές με τους εποχικούς υπαλλήλους και τους φοιτητές». Έθεσε πάντως και ζήτημα εγκυρότητας της επιστολικής ψήφου αναφέροντας πως «συχνά υπάρχει αλλοίωση και παρέμβαση στα αποτελέσματα, όπως έγινε το 2019 που βρέθηκε σε εκλογικό κέντρο ανέγγιχτος σάκος με ψήφους».

Όσον αφορά τις συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την εκλογή Κασσελάκη, η πολιτική αρχηγός ανέφερε πως «ήταν κάτι εντελώς αναμενόμενο και μία ακόμη ματαίωση για τον κόσμο της Αριστεράς», ενώ όπως τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από το 2015 ήταν ένα σκέτο κέλυφος. Είχε χαθεί κάθε επαφή με τις ιδέες της Αριστεράς, για αυτό και αποχώρησα».

Σε ερώτηση για τον αν την έχουν προσεγγίσει στελέχη που αποχώρησαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, η ίδια είπε πως «δεν μιλώ με κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους ανθρώπους που πρόδωσαν τον κόσμο, δεν θα τολμούσαν και οι ίδιοι να με πλησιάσουν».

Για την εξεταστική επιτροπή που αφορά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη η πολιτική αρχηγός ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει λυσσάξει να με πετάξει έξω από την Επιτροπή για τα Τέμπη, καθώς εγώ εκπροσωπώ ως δικηγόρος οικογένειες θυμάτων. Εκείνοι θέλουν να κρυφτεί η αλήθεια και για αυτό προσπαθούν να αλλοιώσουν το συμβούλιο». Κατήγγειλε μάλιστα ότι «το μοναδικό μέλος του συμβουλίου που γνωρίζει ποινικό δίκαιο υπερασπίζεται κατηγορούμενο».

Τέλος, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λονδίνο, ανέφερε πως ήταν «άριστη η στρατηγική του Μητσοτάκη, που ηθελημένα ή άθελά του, δημιούργησε ένα θετικό για τη χώρα μας διπλωματικό επεισόδιο» ενώ ανέφερε πως «η κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Σούνακ, ήταν εντελώς ανόητη».