Για κοπτοραπτική των δηλώσεών του έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης όσον αφορά την στάση αυτοδιοικητικών απέναντι στην κτηνωδία που διέπραξε η Χαμάς στο Ισραήλ.

«Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι κάποια κόμματα και υποψήφιοι επιχειρούν επικίνδυνους συμψηφισμούς ούτε θα αποφύγουμε να το αναφέρουμε στους πολίτες. Πολιτική είναι η αντιπαράθεση. Εγώ θεωρώ βαθιά προβληματικό να υπάρχουν εκπρόσωποι των πολιτών που κάνουν αυτούς τους συμψηφισμούς. Δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό μόνο στο δήμο Χαλανδρίου και από εκεί και πέρα οι εκλογές έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά αλλά υπάρχουν και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σε ετοιμότητα για το μεταναστευτικό

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η χώρα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και υπάρχουν σχέδια και έγινε χθες συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. «Δεν ακολουθεί η κυβέρνηση το δόγμα ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και θα προστατεύσουμε τη χώρα από παράτυπες ροές πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Για το θέμα του ασύλου σε Παλαιστινίους απάντησε: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα σύνορά της. Αν κάποιος δικαιούται άσυλο τότε το λαμβάνει».

Δεν υπάρχει εμπλοκή της Ελλάδας

Για το αν πρόκειται να υπάρξει εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή ο κ. Μαρινάκης είπε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πλοίου ή φρεγάτας να εμπλέκεται με τις εξελίξεις στην Λωρίδα της Γάζας και του Ισραήλ.

Η φρεγάτα είναι μέλος της δύναμης του ΝΑΤΟ και είναι μια αποστολή που διαρκεί πολλά χρόνια και δεν έχει να κάνει με εμπλοκή στρατιωτική».

«Η ευχή μας δεν έχει εισακουστεί για αξιόπιστη αντιπολίτευση»

«Η ευχή μας δεν έχει εισακουστεί για μια αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει επιλέξει να συνταχθεί με τα πιο τοξικά πρόσωπα που είτε στοχοποιούν πολιτικούς, είτε δημοσιογράφους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει αξιόπιστος συνομιλητής με την κυβέρνηση.

Και συνέχισε λέγοντας ότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ανθρώπους που έχουν πει κατά καιρούς ότι την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς αλλά και από ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα.

«Προφανώς και μας ανησυχεί αυτό και χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση αλλά εμείς δεν μπορούμε να το καθορίσουμε αλλά οι επιλογές που γίνονται. Όσο και να είναι κακή εξέλιξη εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

Για το αν θεωρεί ορόσημο την αναμέτρηση στην Αθήνα απάντησε ότι πέραν της επίσημης στήριξης του πρωθυπουργού, υπάρχει και μια επιλογή της αντιπολίτευσης να πάνε χέρι – χέρι και να στηρίξουν τον κ. Δούκα. «Θέλουμε να επικυρωθεί ένα σημαντικό έργο», τόνισε και υποστήριξε ότι συγκρούεται η επιλογή Μητσοτάκη και η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τα όσα σχολιάζει αρνητικά η αντιπολίτευση σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Δεν είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι δεν θα δοθεί ΕΣΠΑ ούτε είπε ο κ. Αυγενάκης ότι δεν θα δοθούν αποζημιώσεις. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία έχουν φτάσει σε σημείο χωρίς προηγούμενο για κάθε δήμο και κάθε περιφέρεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Άλλωστε από την πρώτη Κυριακή ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συνεργαστεί με το σύνολο των εκλεγμένων σε δήμους και περιφέρειες». Τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η συνεργασία με όποιον κι αν εκλεγεί. Αναφερόμενος στην Θεσσαλία είπε: «Έχουμε έναν άνθρωπο που στηρίζεται από εμάς και έναν άλλο που ανήκει σε μια παράταξη που ούτε το 112 δεν σκέφτηκε. Το ερώτημα είναι να γκρεμίσουμε αυτά που έχουμε κάνει ή να προχωρήσουμε παρακάτω;

Ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε ότι δεν θα πάρει χρήματα από το ΕΣΠΑ αλλά όταν ένας δήμαρχος ανήκει στην άκρα αριστερά είναι ιδεολογικά αντίθετος. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αλίμονο και δεν είπε αυτό ο κ. Αυγενάκης. Οι αποζημιώσεις δίνονται και θα δοθούν χωρίς καμία καθυστέρηση και είναι λυπηρό να διακινείται τέτοιο πράγμα.

Εμείς λέμε ότι θέλουμε ανθρώπους που να συμμερίζονται τις ίδιες θέσεις μ εμάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δοθούν αποζημιώσεις».