Όλα τα μάτια πάνω του έχει τραβήξει αυτές τις μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς, μετά την πρώτη του νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι ασχολούνται με το πρόσωπό του. Την ερχόμενη Κυριακή (24/09), οι ψηφοφόροι του κόμματος θα μάθουν ποιος από τους δύο υποψήφιους, είτε η κ. Έφη Αχτσιόγλου είτε ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, θα αναλάβει τα ηνία της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Μάλιστα, είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός πώς μέσα σε μισό, περίπου, μήνα, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να αποσπάσει ένα τόσο υψηλό ποσοστό στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Τον τελευταίο καιρό, η δημοφιλία του ανέβηκε κατακόρυφα, ενώ ο ίδιος κρατά ακόμα χαμηλό προφίλ.

Ο Θωμάς Γεράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc, μίλησε στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, όπου αναφέρθηκε στο φαινόμενο Κασσελάκη. «Είναι για το βιβλίο Γκίνες. Δεν έχει ξαναγίνει, ένας άνθρωπος 20 μέρες πριν τις εκλογές, χαρισματικός, με μια εξαιρετική καμπάνια, να είναι στην πρωτιά και να οδηγεί την κούρσα της διαδοχής του Τσίπρα», ανέφερε ο ίδιος για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεράκη, αυτό που κάνει τον Κασσελάκη να έχει τέτοια αποδοχή στον κόσμο είναι «το καινούριο». «Έχουμε το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ βαθιά απογοητευμένο. Μετά από 2 εκλογικές ήττες και με την αποχώρηση του Τσίπρα, ήταν σχεδόν σε απόγνωση. Κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση, είναι επιρρεπείς στο ρίσκο» πρόσθεσε, προσπαθώντας να εξηγήσει τα υψηλά ποσοστά του Στέφανου Κασσελάκη στις πρώτες εκλογές του αριστερού κόμματος.

«Αυτό που λέμε στους υποψηφίους εμείς, στις καμπάνιες, είναι να πεις στο κοινό τον λόγο που θες να σε ψηφίσουν, μέσα σε 25 λέξεις. Ο κ. Κασσελάκης μπόρεσε σε 5 λέξεις. ‘’Μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη’’», είπε ο κ. Γεράκης.