«Φρου φρου κι αρώματα» χαρακτήρισε το 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM όπου ήταν καλεσμένος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης αναφέρθηκε στις καταστροφές που επέφερε στη χώρα και ειδικότερα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας η κακοκαιρία Daniel κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Μάλιστα όταν ο συνομιλητής του έκανε λόγο για αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σε Υπουργείο και για την ενεργοποίηση του 112, εκείνος σχολίασε δηκτικά λέγοντας: «Απο φρου φρου κι αρώματα…».

Ο διάλογος, που έγινε με συντονιστή τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και μετέχων τον επίσης δημοσιογράφο Αντώνη Δελατόλλα, είχε ως εξής:

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την έκανε υπουργείο, από ένα κτήριο που εάν γινόταν σεισμός, δεν ξέρω τι θα συνέβαινε. Ενεργοποιήσαμε το 112, αυξήσαμε τους δασοκομάντος»

Χρήστος Γιαννούλης: «Ε, εντάξει. Από φρου-φρου κι αρώματα…»

Νίκος Χατζηνικολάου: «Όχι, όχι, ένα λεπτό, κύριε Γιαννούλη, το 112 δεν είναι “φρου – φρου κι αρώματα”, με συγχωρείτε πολύ. Κύριε Γιαννούλη! Το 112 δεν είναι φρου – φρου κι αρώματα, είναι σωτήριο»

Αντώνης Δελατόλας: «Είναι σωτήριο»

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καλά θα κάνετε να το πάρετε πίσω, κύριε Γιαννούλη. Το παίρνετε πίσω;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Αφήστε, η επικοινωνία της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτά – με δηλώσεις μετανοίας δεν γίνεται διάλογος».