Την προσοχή όχι ενός, αλλά τεσσάρων ή και σε κάποιες περιπτώσεις πέντε αμυντικών τράβηξε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο ματς της Πολωνίας κόντρα στη Ρωσία (1-1). Ο επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ τόνισε πως το να παίζει μόνος του κόντρα στην άμυνα ήταν κάτι καινούριο για αυτόν και τον δυσκόλεψε αρκετά.

«Στο παιχνίδι με τη Ρωσία έμαθα κάτι καινούριο, πως δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις κόντρα σε τέσσερις και πέντε αμυντικούς. Έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά για την ομάδα. Ήταν ατυχές το γεγονός πως δεχτήκαμε γκολ από τον πιο κοντό παίκτη της Ρωσίας. Δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή και έτσι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ», ήταν τα λόγια του φορ της Πολωνίας για να προσθέσει:

«Νομίζω πως σε αυτό το ματς ήμασταν περισσότερο δυνατοί από ότι στο πρώτο παιχνίδι με την Ελλάδα. Δημιουργήσαμε κάποια προβλήματα στους Ρώσους και πιστεύω πως το ίδιο θα συμβεί και στο ματς με τους Τσέχους».

Ο 23χρονος Πολωνός θεωρεί πως η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει ως σύνολο προκειμένου να της δοθεί η ευκαιρία να σκοράρει:

«Αν με υποστηρίξουν οι συμπαίκτες μου, τότε θα έχω τη δυνατότητα να δημιουργήσω ακόμα περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει να παίξουμε ως σύνολο και χωρίς βιαστικές κινήσεις απέναντι στους Τσέχους. Στόχος μας είναι οι πρόκριση στα προημιτελικά. Μέχρι τώρα έχουμε φέρει δύο ισοπαλίες, αλλά στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να κερδίσουμε».

Στις κερκίδες του αγώνα βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, με τον Λεβαντόφσκι να τονίζει πως το γεγονός αυτό τον αφήνει παγερά αδιάφορο:

«Σημαντικοί μάνατζερ και διευθυντές παρακολουθούσαν τους αγώνες και στη διάρκεια του γερμανικού πρωταθλήματος. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει αυτό. Για μένα αυτό που είναι σημαντικό τώρα, είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο Euro για την Πολωνία».

Πηγή: sport-fm.gr