Σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο κ. Α. Σπληλιωτόπουλος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όπως άκουγα τον κ. Τσίπρα μου θύμιζε μια εναγώνια προσπάθεια να μιμηθεί τον Α. Παπανδρέου. Είναι σαν να άκουγα τον Α. Παπανδρέου στο σώμα ενός νεαρού ανθρώπου. Λυπάμαι που θα το πω αλλά νομίζω ότι αυτό που χρησιμοποίησε ο ίδιος στη Γαλλία του ταιριάζει γάντι : Τσίπρα-νδρέου, θα έλεγα, ήταν αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ»

«Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ λυπάμαι αλλά η διαπίστωση είναι ότι δυστυχώς αναγκάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες να φτιάξουν πρόγραμμα για να παρουσιάσουν κάτι το οποίο ενδεχομένως ήταν τελείως διαφορετικό τρεις εβδομάδες πριν, στις προηγούμενες εκλογές, μόνο και μόνο γιατί κατάλαβαν ότι μπορούν να υφαρπάξουν ακόμα περισσότερες ψήφους.

Μια ευκαιριακή πολιτική εντυπώσεων και υφαρπαγής, και επειδή ακριβώς φτιάχτηκε σε τρεις εβδομάδες είναι ένα γονατογράφημα εύκολων υποσχέσεων, μοίρασαν γλειφιτζούρια, και όπως άκουγα τον κ. Τσίπρα μου θύμιζε μια εναγώνια προσπάθεια να μιμηθεί τον Α. Παπανδρέου. Είναι σαν να άκουγα τον Α. Παπανδρέου στο σώμα ενός νεαρού ανθρώπου. Λυπάμαι που θα το πω αλλά νομίζω ότι αυτό που χρησιμοποίησε ο ίδιος στη Γαλλία του ταιριάζει γάντι : Τσίπρα-νδρέου, θα έλεγα ήταν αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ».
 
«Βεβαίως το να είναι κανείς δογματικός στην εποχή μας είναι πολύ μεγάλο λάθος. Άλλο αυτό και άλλο να γράφεις πρόχειρες υποσχέσεις μόλις σε τρεις εβδομάδες διότι αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις δυσκολευτεί πάρα πολύ λόγω των αντιφάσεων και επειδή οι προηγούμενες προγραμματικές σου θέσεις δεν έχουν καμία απήχηση επιχειρείς να τις ρετουσάρεις, να τις εξαφανίσεις και σε τρεις εβδομάδες γράφεις ένα εντελώς καινούριο πρόγραμμα για το οποίο πότε είχες χρόνο να κάνεις διαβουλεύσεις με τις τοπικές κοινωνίες;

Πότε συζήτησες με τους επιστήμονες; Πότε κατάφερες αυτό να είναι προϊόν πραγματικής – επίμονης μελέτης και επεξεργασίας; Προφανώς δεν είχες ούτε το χρόνο, ούτε σκοπός σου είναι όλα αυτά να είναι μελετημένα. Σκοπός σου είναι οι εντυπώσεις, σκοπός σου είναι να κρύψεις το γεγονός ότι το πραγματικό σου πρόγραμμα ήταν αυτό που παρουσίασες την προηγούμενη φορά αλλά δυστυχώς αυτό που παρουσίασες την προηγούμενη φορά τρομάζει τον κόσμο».