«Το μνημόνιο τέλος, δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μνημόνιο», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι «το μνημόνιο θα ακυρωθεί και θα υπάρξει ένα καινούριο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «το μνημόνιο λέει μείωση του κατώτατου μισθού στα όρια Βουλγαρίας» και πρόσθεσε ότι «νέα μέτρα που θα μειώνουν μισθούς και συντάξεις δεν μπορεί να τα πάρει μια κυβέρνηση».

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι «το τέλος ακινήτων θα καταργηθεί για τα μεσαία εισοδήματα και κάτω».

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που συναντήσει «τοίχο» στην Ευρωζώνη, τόνισε ότι «σε όλες τις περιπτώσεις θα κάνουμε αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Το έχουμε πει ότι επιλογή μας δεν είναι η έξοδος από την ευρωζώνη αλλά αυτό που λέμε είναι ότι παλεύουμε για ριζοσπαστική αλλαγή εντός της ευρωζώνης» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να θυσιάσουμε το μέλλον αυτού του τόπου στο όνομα των απαιτήσεων των δανειστών».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας μας, είπε πως «δεν πιστεύω ότι θα καταφύγουν σε ένα τέτοιο μέτρο που θα οδηγήσει σε αυτοκτονία την ευρωζώνη και την ΕΕ».

Σχετικά με τις καταθέσεις των πολιτών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «οι καταθέσεις είναι ιερές και απαραβίαστες. Τις λεηλατεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τις πολιτικές τους».

Ο ίδιος απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν μετατάξεις. Όπως είπε «δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις, υπάρχει σε ορισμένους τομείς πλεονάζον προσωπικό και σε άλλους τομείς υπάρχει έλλειψη».