Οι επιφυλάξεις που από κάποια στελέχη διατυπώθηκαν στη σύσκεψη της εκλογικής επιτροπής που έγινε προχθές στην Ιπποκράτους, δεν εμπόδισε τον Ευαγ. Βενιζέλο και τους επιτελείς του για να «περάσουν» τη θέση τους ότι η ανοικτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα την Παρασκευή το βράδυ, πρέπει να γίνει.

Τα επιχειρήματα που ανέδειξε λίγη ώρα μετά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια στο Επικρατείας Φώφη Γεννηματά, ότι δηλαδή οι μέχρι τώρα συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν όγκο και παλμό και έτσι αποφασίστηκε να γίνει και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.

Ο λόγος που με αποφασίστηκε να γίνει η συγκέντρωση στο Σύνταγμα είναι ότι ο Ευ. Βενιζέλος και τα κορυφαία στελέχη με αναφορά στο Λεκανοπέδιο, θα κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για την επιστροφή των ψηφοφόρων του 2009 καθώς άλλος δρόμος για τη βελτίωση της θέσης τους – όπως την καταγράφουν οι κυλιόμενες μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους όλα τα κόμματα – δεν υπάρχουν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο λένε στο ΠΑΣΟΚ ότι μεγάλος αριθμός των ψηφοφόρων θα πάρει την τελική απόφαση για το τι θα ψηφίσει το τελευταίο τριήμερο ή ακόμα και την Κυριακή το πρωί…

Μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης των φόρων ή το τέλος των οριζόντιων περικοπών ήρθε και η γραμμή της τελικής ευθείας από τον κ. Βενιζέλο ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, συναντιέται με φορείς της ναυτιλίας στον ΟΛΠ και αύριο επισκέπτεται τη Ρόδο στην προτελευταία προεκλογική του εμφάνιση.

Η γραμμή περιλαμβάνει δύο βασικά επιχειρήματα: Πρώτον αυτό που είπε με τη συνέντευξή του στον βρετανικό Guardian ότι δηλαδή «είναι παρανόηση η άποψη πως η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι εξασφαλισμένη ό,τι κι αν συμβεί, γεγονός που σημαίνει ότι από την κάλπη πρέπει να προκύψει πολιτική σταθερότητα» κάνοντας λόγο για τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης.

«Οι Έλληνες κρατούν στα χέρια τους την επόμενη δεκαετία, τη μοίρα της χώρας και της επόμενης γενιάς», ανέφερε και στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας το δεύτερο στοιχείο, κάτι που επανέλαβε και χθες βράδυ μιλώντας στη ΝΕΤ. Ό, τι δηλαδή «πρέπει να πάμε σε μεγάλη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων» και διευκρίνισε ότι δε θα ήθελε να λείπει και μία εκδοχή της Αριστεράς από αυτή την προσπάθεια.