Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στις δυνάμεις της Αριστεράς, έκανε ο Ευ. Βενιζέλος σε προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα.

«Οι ετερόκλητες αντιμνημονιακές δυνάμεις ας ζητήσουν τη λαϊκή εντολή και αν μπορούν ας κυβερνήσουν» ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος. «Μπορούν όμως να εγγυηθούν ότι η χώρα θα σταθεί όρθια»; αναρωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας: «Πώς να εξηγήσεις ότι από το 2007 η χώρα ήταν σε ύφεση και η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα;» Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι σε «τρία χρόνια το πολύ η Ελλάδα μπορεί να γίνει πάλι αυτοδύναμη» και ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκροτήσει τον εθνικό συναγερμό που απαιτείται. Είπε ακόμη ότι την Κυριακή των εκλογών κρίνεται το μέλλον αυτής και της μεθεπόμενης γενιάς.

Χθες από την Κομοτηνή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης όλων των πολιτών για στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μάιου, για το μέλλον των επόμενων γενεών.

«Ο λαός της Θράκης, εδώ στην πολυπολιτισμική Κομοτηνή, στην Κομοτηνή όπου συμβιώνουν αρμονικά όλα τα θρησκεύματα, όλοι οι πολιτισμοί, στέλνει ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, αισιοδοξίας και νίκης» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επέμενε στους άξονες του σχεδίου ανασυγκρότησης, για να θωρακιστεί η Ελλάδα και να γίνει ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης. Πρώτη προϋπόθεση είναι να προστατευθούν, να πιάσουν τόπο και να δημιουργήσουν δυναμική οι μεγάλες θυσίες που ήδη έκανε και κάνει ο ελληνικός λαός, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.