Ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της παιδικής λογοτεχνίας, ο «Μυστικός Κήπος», της βρετανίδας Φράνσις Χόντγκσον Μπάρνετ  ανεβαίνει από το θέατρο Περίακτοι στο Μαρκόπουλο σε σκηνοθεσία του Σπύρου Καλιοβασίλη.

Η παράσταση είναι πρωτότυπη διασκευή του σκηνοθέτη και έχει εμπλουτιστεί με ατμοσφαιρικά σκηνικά, κουστούμια και μελωδίες. Το έργο προωθεί σημαντικά μηνύματα, όπως την αισιοδοξία, την αγάπη και την συνύπαρξη με την φύση και συνανθρώπους.

Στο έργο, η μικρή Μαίρη Λένοξ επιστρέφει στην Αγγλία από τη μακρινή Ινδία μετά το θάνατο των γονιών της για να ζήσει με το μοναδικό συγγενή της, έναν περίεργο θείο. Στο παλιό αρχοντικό θα ανακαλύψει έναν μυστικό κήπο και αποκτά νέους φίλους. Μαζί με τους φίλους της θα εξερευνήσει και θα καλλιεργήσει τον μυστικό κήπο, μαθαίνοντας πολλά τόσο για τον εαυτό της, όσο και για τον κόσμο γύρω της.

Συντελεστές: Διασκευή – Σκηνοθεσία: Σπύρος Κολιαβασίλης. Σκηνικά – Κοστούμια: Ράνια Αντύπα. Μουσική: Στέφανος Κόκκαλης. Παίζουν (αλφαβητικά): Όθωνας Λαμπρόπουλος, Αντωνία Μάνδυλα, Μάτα Παπασιδέρη, Θανάσης Τσόδουλος, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου.

Πληροφορίες: Θέατρο «Περίακτοι», Καραολή και Δημητρίου 5, Μαρκόπουλο Αττικής

Τηλ: 22990 40803, φαξ: 22990 63728, διαδίκτυο: www.periaktoi.gr.

Παραστάσεις για Σχολεία: Καθημερινά στις 10.00 . Παραστάσεις για το Κοινό: Κάθε Κυριακή στις 12.00, έως τις 17 Απριλίου.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.