Δύο νέοι ηθοποιοί υπόσχονται να «επιβιώσουν» εν μέσω οικονομικής κρίσης, κρίσης παιδείας, αξιών, εννοιών, ονείρων, συναισθημάτων και επαγγελματικής απραξίας.

Η παράσταση «Θα επιβιώσω…» ή «Ι will survive» με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Αντίνοο Αλμπάνη ανεβαίνει στο θέατρο «Σοφούλη» της Θεσσαλονίκης.

Devised Theatre (Θέατρο της Επινόησης), αυτοσχεδιασμός, performance, ή απλώς ένα σύγχρονο δείγμα μείγματος όλων των παραπάνω θεατρικών ειδών το «I will Survive» είναι ένα… «χειροποίητο θέατρο»-δημιούργημα τριών (των δύο ηθοποιών και του σκηνοθέτη Γιάννη Καρακατσάνη) εκπροσώπων της νεότερης γενιάς του θεάτρου, που παρουσιάζεται από την ερχόμενη Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Δυο νέοι άνδρες (ένας ρέμπελος, ερωτύλος τύπος με δουλειές του ποδαριού και ένας επιστήμονας με εμμονές ) συναντιούνται τυχαία σ΄ ένα χώρο, πρώην σούπερ-μάρκετ, λίγες ώρες μετά την απόλυτη καταστροφή του κόσμου. Έκτοτε αναγκάζονται να συνυπάρξουν…

«Είναι ίσως ένας ύμνος στη φιλία. Μια αισιόδοξη απάντηση -μια πρόταση σ΄ αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Είναι μια αισιόδοξη θέαση αυτού του τέλους εποχής. Μια ωδή στα ‘80ς, στο κιτς στο… καλή η ανεξαρτησία, η επιτυχία, αλλά αν δεν έχεις με ποιον να τα μοιραστείς, δεν πολυαξίζουν», λένε -μεταξύ άλλων- παρουσιάζοντας το επικείμενο θεατρικό τους εγχείρημα οι δυο νέοι ηθοποιοί -ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Παπαγεωργίου (που επανέρχεται στη γενέθλια πόλη του μετά την μεγάλη επιτυχία της «Κατσαρίδας») και ο Αντίνοος Αλμπάνης (από τα τηλεοπτικά «άγρια παιδιά»).

Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Γιώργος Χριστιανάκης, τα σκηνικά και κοστούμια σχεδίασε η Μαργαρίτα Χατζηιωάννου και τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Νίκος Βλασσόπουλος.

Η πρεμιέρα της παράστασης είναι την ερχόμενη Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου ενώ τα εισιτήρια στοιχίζουν 15 και 12 ευρώ.