Με πηγή έμπνευσης το μανιάτικο παραμύθι «Η Ταρώ και ο Ζαχαροζυμωμένος», σε απόδοση Αθηνάς Μπίνιου, στο οποίο βασίζεται και η παράσταση «Ο Ζαχαροζυμωμένος» που παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, παιδιά ηλικίας 4 έως και 10 ετών, μαζί με τους γονείς τους, θα διασκεδάσουν κατασκευάζοντας κούκλες και θα μάθουν πώς να τις εμψυχώνουν.

Το παραμύθι έχει ως κεντρική ιδέα το πλάσιμο ενός ανθρώπου από ζυμάρι, ο οποίος παίρνει ζωή από τη δημιουργό του μέσω της αγάπης. Έτσι λοιπόν κι εμείς, με απλά καθημερινά αντικείμενα θα δημιουργήσουμε κούκλες και χαρακτήρες και θα παίξουμε σκηνές από το παραμύθι. Σαν παράδειγμα, στην παράσταση Ο Ζαχαροζυμωμένος, εκτός των υπολοίπων υλικών, έχουν χρησιμοποιηθεί και δύο λαβίδες σερβιρίσματος φαγητού που εμφανίζονται ως μουσικά χελιδόνια. Αυτή και μόνο η ιδέα-παράδειγμα, ας ενεργοποιήσει τη φαντασία παιδιών και γονιών ώστε να τροποποιήσουμε καθημερινά αντικείμενα σε… «ανθρώπινες» κούκλες. Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να στήσουμε μια μικρή παράσταση για τους φίλους μας, ακόμα και στο σπίτι μας!

Φέρτε μαζί σας δύο μη χρηστικά αντικείμενα –κάτι που δεν χρησιμοποιείτε, όπως ένα παλιό παπούτσι, μια πλαστική κανάτα, μια χτένα, μια ξύλινη κουτάλα, ένα καπέλο, ένα κουτί, κ.α.– και να θυμάστε ότι τα δύο αντικείμενα που θα έχετε μαζί σας δεν πρέπει να είναι ανθρωπόμορφα, βαριά, εύθραυστα ή αιχμηρά, αλλά πρέπει απλώς να σας εμπνέουν ώστε να τα μετατρέψετε σε κούκλα!

Το εργαστήριο θα γίνει από τη δημιουργό-περφόρμερ Εμμανουέλα Καποκάκη
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011, 18:00-20:00
Κόστος συμμετοχής: €10 το κάθε παιδί (€7 όταν πρόκειται για αδέλφια) και €5 καθένας από τους γονείς