Το νέο Symphony ST, συνεχίζει τη δυναστεία της οικογένειας Symphony, ως ο νεότερος «γόνος» του κορυφαίου σε πωλήσεις scooter στην Ελλάδα.

Το ST 200i CBS γίνεται το νεότερο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέλος της οικογένειας Symphony της SYM. Αποτυπώνει το στόχο της κραταιάς εταιρίας στο χώρο των scooter στη δημιουργία ενός «πανευρωπαϊκού» scooter.

Η πρώτη έκδοση που θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας, είναι η έκδοση ST 200i, με τροφοδοσία ηλεκτρονικού ψεκασμού για χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις και κυβισμό, το νέο scooter πόλης προσφέρει εξαιρετικές εσωτερικές διαστάσεις αποθήκευσης και υψηλές επιδόσεις σε ιπποδύναμη και ροπή.

Σχεδιαστικά, οι πινελιές που έχει δεχτεί το ST δηλώνουν και το σύγχρονο του σχεδιασμού του, όσο και την εξέλιξη σε θέματα πρακτικότητας. Λυχνίες LED χαμηλής κατανάλωσης έχουν τοποθετηθεί στα φώτα θέσης και οπισθίου φανού ενώ το καντράν έχει 2 ψηφιακές οθόνες και δυνατότητα προσαρμογής των ενδείξεων.

Τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ του συνεπιβάτη προσφέρουν ευρεία βάση στήριξης, ενώ κλειστά ενσωματώνονται άψογα στις σχεδιαστικές γραμμές του μοντέλου. Υπάρχει αντικλεπτικός διακόπτης κάτω από τη σέλα, που εμποδίζει την εκκίνηση του κινητήρα σε περίπτωση παραβίασης του κεντρικού διακόπτη.

Πλαϊνά προστατευτικά με φινίρισμα carbon, περιορίζουν τη ζημιά στα φωτιστικά σώματα και τα πλαστικά μέρη του scooter σε ενδεχόμενη πτώση, ενώ μοντέρνας σχεδίασης είναι το κάλυμμα εξάτμισης και τα νέα γκριπ.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα επαρκεί για τη φιλοξενία full face κράνους, ενώ στην ποδιά ο κλειστός αποθηκευτικός χώρος μεταφοράς μικροπραγμάτων διαθέτει και παροχή USB για φόρτιση κινητού ή παροχή ισχύος σε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Το πάτωμα του ST είναι επίπεδο αυξάνοντας τον χώρο για τα πόδια του οδηγού ενώ το άνοιγμα της σέλας γίνεται εύκολα με το πάτημα ενός button στο τιμόνι. Το πλαϊνό stand διαθέτει διακόπτη λειτουργίας και τέλος ένας γάντζος ασφαλείας επιτρέπει την ανάρτηση χειραποσκευών στο εσωτερικό της ποδιάς.

Ο κινητήρας είναι αερόψυκτος με 169 κ.εκ. και σύστημα τροφοδοσίας E.F.I. που μειώνει θεαματικά την κατανάλωση στα 1.9 lit/100km με ταχύτητα 50km/h. Η ιπποδύναμη στα 12 PS / 7500 σαλ είναι από τις υψηλότερες μεταξύ των αερόψυκτων scooter, ενώ υψηλή είναι και η ροπή του, στα 1,3 kgm / 5.500 σαλ.

Την πέδηση αναλαμβάνουν δύο δισκόφρενα τύπου «μαργαρίτα», με διαστάσεις 260 mm για τον εμπρός τροχό και 240 mm για τον πίσω και δαγκάνες 2 εμβόλων. Τα φρένα διαθέτουν και σύστημα συνδυασμένης ενεργοποίησης – CBS για αποτελεσματικότερο φρενάρισμα και σταθερότητα του ST κατά το φρενάρισμα.

Οι τροχοί είναι μεγάλοι σε διάμετρο, (16” εμπρός και πίσω), τα αμορτισέρ ρυθμίζονται σε 3 θέσεις προφόρτισης ενώ στο τιμόνι υπάρχουν αντίβαρα για τη μείωση των κραδασμών.

Η σέλα που είναι μεγάλη και άνετη για αναβάτη και συνεπιβάτη, διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα και ενισχύεται από διπλή ραφή. Το ύψος της είναι μόλις 79εκ. από το έδαφος, στοχεύοντας και σε πιο χαμηλά αναστήματα ενώ η καλαίσθητη σχάρα συνδυάζεται με ενσωματωμένες πλαϊνές χειρολαβές για τον συνεπιβάτη.

Η σχεδίαση του νέου Symphony ST, συνδυάζει τα sport χαρακτηριστικά με την κομψότητα. Άνετο και για τους δύο αναβάτες, ελαφρύ και με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, είναι ένα scooter απαιτήσεων χωρίς συμβιβασμούς. Διατίθεται σε 4 χρώματα, μαύρο, λευκό, γκρι ματ και τιτάνιο με μαύρη ή καφέ σέλα.

Η οικογένεια Symphony έχει πλέον τρεις «γενιές» (S, SR και ST) και συνολικά πέντε «μέλη», από 50 έως 200 κ.εκ., ώστε να επιλέξει κανείς την έκδοση που ταιριάζει καλύτερα στη χρήση και την προσωπικότητά του.


Τεχνικά χαρακτηριστικά SYMPHONY ST 200i CBS

Κινητήρας μονοκύλινδρος, αερόψυκτος 4Τ, 2V
Διάμετρος Χ Διαδρομή 61mm x 57.8mm
Σχέση συμπίεσης 10,2:1
Ιπποδύναμη 12 PS / 7500 rpm
Ροπή 12.5 Nm/5500 rpm
Τελική ταχύτητα 100 km/h
Τροφοδοσία ψεκασμός, E.F.I.
Εκκίνηση μίζα
Πλαίσιο Ατσάλινο, σωληνωτό
Μεταξόνιο 1350 mm
Πλάτος 725 mm
Μήκος 1995 mm
Ύψος 1195 mm
Βάρος (στεγνό) 122 kg
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 7,5 lt
Ελαστικό εμπρός 110/70-16
Ελαστικό πίσω 110/70-16
Ανάρτηση εμπρός / διαδρομή Τηλεσκοπικό πιρούνι / 100 mm
Ανάρτηση πίσω / Διαδρομή Δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ / 75 mm
Φρένο εμπρός Δισκόφρενο 260 mm
Φρένο πίσω Δισκόφρενο 240 mm, CBS