Αριθμοί, συμπτώσεις και ρεκόρ έχουν το δικό τους «πρωτάθλημα» ακολουθώντας τις εξελίξεις του MotoGP.

Δεδομένα που δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια τελικά ξεπερνώνται και περνούν στην ιστορία.

Ας δούμε μερικά από αυτά μετά το Ολλανδικό GP αλλά και μία ημέρα πριν τον 8ο αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας MotoGP, που γίνεται στην πίστα του Sachsenring της Γερμανίας,

4,646 – Μετά τη νίκη του Valentino Rossi στο Ολλανδικό GP, ο συνολικός αριθμός βαθμών που έχει αποκομίσει στην καριέρα του συμπτωματικά συμπίπτει με τον αριθμό που έχει ταυτιστεί αυτά τα χρόνια. Δυο φορές το 46..

44– Την ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών του γερμανικού GP συμπληρώνονται ακριβώς 44 χρόνια από την ημέρα που ο Dave Simmonds κέρδισε στα 125 στο «παλιό» Sachsenring το 1969 και έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που κέρδισε τίτλο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγώντας μία Kawasaki.

24 – Μέχρι τον αγώνα του Assen και για τους προηγούμενους 24 αγώνες συνεχώς, ένας τουλάχιστον εκ των Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa ανέβαινε στο βάθρο των νικητών. Η τελευταία φορά που κανείς από τους δύο δεν τερμάτισε στους 3 πρώτους, ήταν στον τελευταίο αγώνα του 2011 στη Valencia, όταν ο Casey Stoner κέρδισε οριακά τους Ben Spies και Andrea Dovizioso.

23 – Η εξέλιξη στους οδηγούς και τις μοτοσυκλέτες στο περιβάλλον του MotoGP επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον αγώνα του Assen όπου και οι 23 οδηγοί που τερμάτισαν βρίσκονταν στον ίδιο γύρο. Δεν έγινε κανένα ντουμπλάρισμα από τους πρώτους κατά τους 26 γύρους του αγώνα, κάτι που είχε να συμβεί σε αγώνα που δεν διακόπηκε, από το 1980 στο Nurburgring. Όμως τότε ο αγώνας περιλάμβανε μόλις 6 γύρους καθώς το μήκος της πίστας έφτανε τα 22,8 χιλιόμετρα.

23 – Ο Dominique Aegerter με την τρίτη θέση που κέρδισε στο Ολλανδικό GP έφτασε τους 23 συνεχόμενους τερματισμούς εντός της βαθμολογούμενης ζώνης στην κατηγορία Moto2.

21 years – Την πρώτη ημέρα του γερμανικού GP στο Sachsenring συμπληρώθηκαν ακριβώς 21 χρόνια από την ημέρα που ο Eddie Lawson κέρδισε το GP της Ουγγαρίας το 1992 και χάρισε στην Cagiva την πρώτη της νίκης σε Grand Prix.

19 – Δύο οδηγού της Moto3 συμπληρώνουν τα 19 τους χρόνια την εβδομάδα του γερμανικού GP. Είναι ο Niklas Ajo την Πέμπτη πριν τον αγώνα και ο McPhee την ημέρα του αγώνα.

11 years – Η Pole position του Cal Crutchlow στην Ολλανδία ήταν η πρώτη Pole που απέσπασε Βρετανός οδηγός στην μεγάλη κατηγορία από το 2002 οπότε και ο Jeremy McWilliams ήταν ο ταχύτερος στις δοκιμές του GP της Αυστραλίας στο Phillip Island, οδηγώντας μία δίχρονη Proton KR.

7 – Η 7η θέση του Aleix Espargaro στις κατατακτήριες δοκιμές του Assen είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταφέρει οδηγός με μοτοσυκλέτα CRT.

7 – Οι Luis Salom και Maverick Viñales έχουν τερματίσει στο βάθρο στους 7 πρώτους αγώνες της χρονιάς στη Moto3. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μετά το 1993 και τον Kazuto Sakata που κάποιος οδηγός ξεκινά τη χρονιά με 7 συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο της μικρής κατηγορίας των Grand Prix.

5 – O τερματισμός του Jorge Lorenzo στην 5η θέση με σπασμένη κλείδα στο Assen είναι μόλις η 3η φορά από την χρονιά του ως rookie (πρωτοεμφανιζόμενος) στο MotoGP το 2008 που τερμάτισε αγώνα πίσω από την πρώτη 4άδα. Οι άλλες δύο ήταν η 6η θέση του στο Assen το 2011 ανακάμπτοντας από την πτώση στην οποία τον είχε παρασύρει στον 1ο γύρο και η 7η θέση του φέτος στον βρόχινο αγώνα της Γαλλίας.

3 – Η τρίτη θέση του Cal Crutchlow στον τερματισμό του Ολλανδικού GP το καθιστά τον πρώτο Βρετανό οδηγό που έχει τρεις τερματισμούς στο βάθρο στη ίδια χρονιά από το 1985, οπότε και είχε καταφέρει κάτι ανάλογο ο Ron Haslam.

0,416– Τερματίζοντας στην 5η θέση της Moto3 στο Assen, o Alex Marquez πέρασε την γραμμή του τερματισμού μόλις 0,416 δευτερόλεπτα από τον νικητή Luis Salom κι έτσι ο αγώνας αυτός έγινε εκείνος με την μικρότερη διαφορά μεταξύ των 5 πρώτων, σε αγώνα με πλήρη διάρκεια, από το Ιταλικό GP το 2008.