H σχεδιάστρια μόδας, Carolina Herrera, έδωσε μια συνέντευξη στη συγγραφέα του βιβλίου «Τhe little black book of fashion», Nina Garcia, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής της, στο τι βρίσκει κομψό σε μια γυναίκα, καθώς και στο ποια είναι η πιο στιλάτη γυναίκα που γνωρίζει.

H σήμερα 85χρονη σχεδιάστρια μόδας, Carolina Herrera, γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας και είναι γνωστή για το προσωπικό της στιλ, καθώς και για το ότι έχει ντύσει αρκετές Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Jackie Kennedy, η Laura Bush, η Michelle Obama και η Melania Trump.

Στην ερώτηση «Ποιο είναι το μυστικό για την κομψότητα;», η Carolina Herrera απάντησε λακωνικά: «Less is more». H δημοσιογράφος τη ρώτησε στη συνέχεια πώς καταφέρνει να κάνει κάτι τόσο απλό όπως ένα λευκό T-Shirt να δείχνει τόσο σικάτο πάνω της, η σχεδιάστρια απάντησε πως «δεν είναι το ίδιο το T-Shirt που κάνει τη διαφορά, αλλά ο τρόπος που το συνδυάζεις ανάλογα την περίσταση».

Όταν ρωτήθηκε «Ποια είναι η μεγαλύτερή της έμπνευση;», η Carolina Herrera απάντησε πως είναι η ίδια η ζωή, καθώς αντλεί την έμπνευση από τα απλά καθημερινά πράγματα όπως ένα φαγητό με φίλους, έναν κήπο, ένα βιβλίο, την τέχνη, το γέλιο.

Πρόσθεσε πως αυτό που βρίσκει πολύ κομψό σε μία γυναίκα είναι το ύφος και η αυτοπεποίθηση, ενώ τόνισε πως η πιο κομψή γυναίκα που γνωρίζει είναι η Daphne Guinness, που υπήρξε παντρεμένη με τον Σπύρο Νιάρχο.

Ποια είναι, όμως, η Daphne Guinness; Η Daphne Diana Joan Susanna Guinness είναι αγγλίδα σχεδιάστρια μόδας, ηθοποιός, παραγωγός ταινιών και μουσικός. Yπήρξε παντρεμένη με τον Σπύρο Νιάρχο, τον δεύτερο γιο του Σταύρου Νιάρχου από το 1987 ως το 1999 και έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά: τον Νικόλα-Σταύρο Νιάρχο, την Ινές-Σοφία Νιάρχου και τον Αλέξη-Σπύρο Νιάρχο.

H Daphne Guinness και ο Σπύρος Νιάρχος βγαίνουν από την ελληνορθόδοξη εκκλησία Saint Etienne, μετά τον γάμο τους στο Παρίσι, στις 7 Οκτωβρίου 1987

Σήμερα η Daphne Guinness είναι 56 ετών, ζει μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης και μάλιστα τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ της με τίτλο «Sleep.» Yπήρξε μούσα του Karl Lagerfeld και του Alexander Mc Queen, έχει διατελέσει σύμβουλος μόδας του οίκου Gucci, έχει κάνει εξώφυλλα για τη Vogue και το Harper’s Bazzar μεταξύ άλλων και έχει δημοσιεύσει άρθρα μόδας στους Τimes του Λονδίνου και στην Financial Times.

Η Daphne Guinness ποζάρει για τους φωτογράφους κατά το 76ο Φεστιβάλ Καννών, τον Μάιο 2023