Ένας νέος κύκλος περιπέτειας, εξερεύνησης και γνωριμίας με πανέμορφους τόπους και ακόμα πιο υπέροχους ανθρώπους αρχίζει για την εκπομπή Φτάσαμε με τον Ζερόμ Καλούτα, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:00.

Στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν, αφετηρία της περιήγησης αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου, που είναι στενά συνδεδεμένο με την ομορφιά, την τέχνη και την ιστορία, η Κέρκυρα. Ένα νησί φημισμένο για τις πολλές αποχρώσεις του πράσινου, τα γραφικά χωριά, τις παραλίες, τον πολιτιστικό πλούτο και την κοσμοπολίτικη διάθεση.

Στην εμβληματική πλατεία της Σπιανάδας, ο Ζερόμ έρχεται σε επαφή με ένα κομμάτι της παράδοσης και της ταυτότητας του νησιού, μαθαίνοντας τα μυστικά του κρίκετ από τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας γυναικών, η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ευρώπης.

Στο φημισμένο Παλαιό Φρούριο, ο Ζερόμ ανακαλύπτει ένα μωσαϊκό διαφορετικών πολιτισμών, ενώ στην πόλη της Κέρκυρας ξεναγείται σ’ έναν χώρο μνήμης, που συνεχίζει μια παλιά τοπική παράδοση, την κατασκευή σαπουνιού σε ένα οικογενειακό σαπωνοποιείο με ιστορία πέντε γενεών.

Στο πολύχρωμο χωριό Σπαρτύλας, ο Ζερόμ ανακαλύπτει τον θησαυρό του εθελοντισμού στη σημερινή Κέρκυρα, με την ομάδα που έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει το κοινό στα μυστικά της ανακύκλωσης.

Ένας κήπος της Εδέμ τον περιμένει στον οικισμό Τζάβρος, όπου ο Ζερόμ μαζεύει τα απαραίτητα υλικά για βοηθήσει στη μαγειρική ενός από τα διασημότερα παραδοσιακά πιάτα του νησιού, το τσιγαρέλι. Και, βέβαια, επειδή Κέρκυρα ίσον τέχνη, αρμονία, μουσική, το επεισόδιο ολοκληρώνεται με μια παραδοσιακή κερκυραϊκή καντάδα στην παλιά πόλη. Το ταξίδι στην ανεξάντλητη σε θησαυρούς Κέρκυρα, όμως, συνεχίζεται…

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα 

Στον τρίτο κύκλο αυτού του διαφορετικού ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ, που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, κάθε Κυριακή στις 17:00, ο Ζερόμ Καλούτα ανακαλύπτει νέους μακρινούς ή κοντινότερους προορισμούς και μυείται στα μυστικά, στις παραδόσεις και στον τρόπο ζωής των κατοίκων τους.

Γίνεται θαλασσόλυκος σε ελληνικά νησιά και σε παραθαλάσσιες πόλεις, ανεβαίνει σε βουνά, διασχίζει φαράγγια, δοκιμάζει σκληρές δουλειές ή ντελικάτες τέχνες, μαγειρεύει με κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, εξερευνά τοπικούς θρύλους, γίνεται αγρότης, κτηνοτρόφος, μούτσος ή καπετάνιος! Πάντα με οδηγό τη διάθεση να γίνει ένα με τον τόπο και να κάνει νέους φίλους, πάντα με το γιουκαλίλι στο χέρι και μια αυτοσχέδια μελωδία κι έναν στίχο, εξαιρετικά αφιερωμένο στους ανθρώπους που δίνουν ζωή και ταυτότητα σε κάθε περιοχή.

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Νεκταρία Ψαράκη
Οργάνωση παραγωγής: Εβελίνα Πιπίδη