Στην κορυφή ανέβασαν το ERTFLIX το Ιούλιο το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, οι αναμετρήσεις-φωτιά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Έτσι οι θεάσεις τον Ιούλιο (σύμφωνα με τα στοιχεία της NPAW Video Analytics) ξεπέρασαν το ρεκόρ του περασμένου Ιανουαρίου που ήταν έως τότε το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2020, οπότε και το ERTFLIX βγήκε στον «αέρα».

Κυμάνθηκαν σε 16.604.400 (έναντι 16.129.000 τον πρώτο μήνα του 2024), αριθμός που αντιστοιχεί σε 536.000 θεάσεις ημερησίως.

Το 48,3% των συνολικών views αντιστοιχεί σε live streaming θεάσεις, ενώ το 66% των επισκεπτών παρακολούθησαν τις αθλητικές διοργανώσεις από κινητά, tablets και υπολογιστές, γεγονός που αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, τη συμβατότητα της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ με τις νέες τάσεις θέασης που επικρατούν παγκοσμίως.

Σε ό,τι αφορά στην πεντάδα με τα περισσότερα views σε live steaming θεάσεις, τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι αναμετρήσεις στο μπάσκετ μεταξύ της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ με τα αντίστοιχα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ισπανίας (ξεπέρασε τις 500.000 θεάσεις) και του Καναδά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολουθούν ο τελικός του EURO 2024, ο τελικός του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ και ο Α’ προημιτελικός του EURO 2024.

Αντίθετα, οι επισκέπτες της ετεροχρονισμένης θέασης (on demand) επιλέγουν, κυρίως, τις σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ, αλλά και ξένες σειρές. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται «Η παραλία» και ακολουθούν η «Ηλέκτρα», «Τα καλύτερά μας χρόνια», το «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» και «Η τούρτα της μαμάς». Στο ξένο πρόγραμμα, οι επισκέπτες του ERTFLIX επέλεξαν την αστυνομική σειρά «Broadchurch», την ανατρεπτική σειρά «Πάρε τον Σολ», τις αστυνομικές σειρές «Η τέχνη του εγκλήματος» και «Η μικρή τυμπανίστρια» και τη σειρά κατασκοπίας «Η ώρα».

Ρεκόρ τηλεθέασης και για την ΕΡΤ

Ρεκόρ στην τηλεθέαση έκαναν όμως και τα γραμμικά κανάλια της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ1, η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 επικράτησαν τον ίδιο μήνα με συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 14,1%, σημειώνοντας τη 2η υψηλότερη απόδοση της δεκαετίας μετά το Μουντιάλ του 2014!

Αλλά και η ΕΡΤ1 έκοψε πρώτη το νήμα της τηλεθέασης στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time) με μερίδιο 14%, και 14,2% στο δυναμικό κοινό, ποσοστά που αποτελούν την υψηλότερη μηνιαία απόδοση του σταθμού στη συγκεκριμένη ζώνη από το 2014.