Η Χριστίνα Χριστοφή, ο Σοφοκλής Πουλής, ο Ηλίας Παναγιώτου, ο Νίκος Κυψίδης, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος και ο Κώστας Φρέτζιος, είναι οι έξι παίκτες οι οποίοι μετά από σχεδόν πέντε μήνες γεμάτους από αμέτρητες ώρες μαγειρικής δημιουργίας, κατάφεραν να κερδίσουν τη θέση τους στους ημιτελικούς του MasterChef 2024! Τους χωρίζουν μόνο λίγες ημέρες από τον Μεγάλο Τελικό και την ανάδειξη του επόμενου ή της επόμενης MasterChef της Ελλάδας!

Το μαγειρικό ταξίδι της εξάδας των ημιτελικών του MasterChef 2024 συνεχίζεται απόψε, Τρίτη 4 Ιουνίου, στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στη Σκάλα Λουτρών.

Το MasterChef ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Λέσβο, όπου θα λάβουν χώρα οι δύο από τις τρεις μαγειρικές δοκιμασίες των φετινών ημιτελικών. Αυτό που δεν γνωρίζουν, όμως, τα μέλη των δυο μπριγάδων είναι πως, μετά τις δυο ημέρες που θα περάσουν στη Μυτιλήνη, τρεις από αυτούς θα αποχωρήσουν οριστικά από τον διαγωνισμό! Οι δυο δοκιμασίες, που θα πραγματοποιηθούν απόψε και αύριο (Τετάρτη 5/6), θα είναι ομαδικές, όχι όμως με τον συνηθισμένο τρόπο. 

Μετά την αποχώρηση  του Γιάννη Κούρτογλου στο χθεσινό επεισόδιο (Δευτέρα 3/6), υπάρχει αριθμητική ανισότητα ανάμεσα στις δυο μπριγάδες. Η γκρι μπριγάδα έχει πλέον δύο μέλη,  τον Ηλία Παναγιώτου και τον Κώστα Φρέτζιο, ενώ η μπορντό έχει τέσσερα μέλη, τη Χριστίνα Χριστοφή, τον Νίκο Κυψίδη, τον Σοφοκλή Πουλή και τον Λευτέρη Ζαφειρόπουλο

Ο Ηλίας, ως αρχηγός της γκρι μπριγάδας που κέρδισε την τελευταία δοκιμασία, θα έχει το πλεονέκτημα να επιλέξει όποιον παίκτη από την αντίπαλη μπριγάδα επιθυμεί για να έρθει και να ενισχύσει τη δική του. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα, μια απόφαση που θα είναι και η τελευταία που θα πάρει ως αρχηγός, αφού αμέσως μετά την επιλογή του Ηλία παύουν να υπάρχουν οι θέσεις των δύο αρχηγών. 

Στην αποψινή δοκιμασία, κάθε μπριγάδα καλείται να δημιουργήσει τρία πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, που θα προμηθευτούν από επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής. Κάθε μέλος της μπριγάδας θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου από ένα πιάτο. Κάθε πιάτο θα βαθμολογηθεί με άριστα το 10. Η μπριγάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς θα κερδίσει την αποψινή δοκιμασία. 

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως ο παίκτης από τη νικήτρια μπριγάδα, που θα έχει δημιουργήσει το πιάτο με την υψηλότερη βαθμολογία, θα προκριθεί απευθείας στον Μεγάλο Τελικό του MasterChef 2024! Θα είναι ο πρώτος φιναλίστ, ένας από τους δύο που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ!

Ο παίκτης από την ηττημένη μπριγάδα, που το πιάτο του θα έχει λάβει τη χαμηλότερη βαθμολογία, θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό καταλαμβάνοντας την 6η θέση. 
Ποιος από τους έξι θα είναι ο πρώτος φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού; Ποια θα είναι η απόφαση του Ηλία και ποιος θα είναι αυτός που δεν θα συνεχίσει την πορεία του προς τον Μεγάλο Τελικό;