Το βράδυ της Παρασκευής (19/5) o Γιώργος Μητσικώστας έκανε επανεμφάνιση στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από το Action 24. Στην πρεμιέρα της νέας του εκπομπής με τίτλο «Mitsi Var» ο ίδιος με τους Σωτήρη Καλυβάτση και Μάκη Ρηγάτο σχολίασαν την επικαιρότητα με τον δικό τους τρόπο.

Πέρα από το… άρωμα εκλογών όπου ο Γιώργος Μητσικώστας μιμήθηκε τους Αλέξη Τσίπρα και Ανδρέα Παπανδρέου και μετέφερε έναν… εικονικό τους διάλογο με τον πρώτο να ζητάει από τον δεύτερο τα φώτα του για τις προεκλογικές υποσχέσεις, ο Γιώργος Μητσικώστας ασχολήθηκε και με τον Αλέξη Κούγια, παίρνοντας έμπνευση από το σχόλιο του γνωστού ποινικολόγου για τη νέα σχέση της πρώην συζύγου του Εύης Βατίδου «Για τον άνδρα δεν έχει σημασία το πόσο γυμνασμένος είναι. Το αν είναι όμορφος. Ο άνδρας πρέπει να είναι άνδρας».

Ο Μάκης Ρηγάτος προλογίζοντας την επόμενη αμφισβητούμενη φάση ρώτησε τους άλλους δύο αν είχαν ποτέ λάβει κάποια αγωγή από τον Αλέξη Κούγια ύστερα από σάτιρα προς το πρόσωπό του. «Όχι» του αποκρίθηκαν αμφότεροι και τότε εκείνος εμφανίστηκε βέβαιος πως μετά την προβολή του επόμενου βίντεο «Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά σε αυτή τη ζωή».

Στο σκετς που ακολούθησε ο Γιώργος Μητσικώστας ως… Κούγιας βγαίνει πρώτο ραντεβού. «Ο άνδρας πρέπει να είναι άνδρας και όταν μιλάμε για σωστό άνδρα είναι αυτός που πηδάει τη σωστή μάντρα» είπε ο παρουσιαστής και μίλησε το… Var.

«Κάνε πως δεν με ξέρεις και ότι με συναντάς για πρώτη φορά για να σου δείξω πώς είναι ο άνδρας ο σωστός. Ρώτα με ό,τι θες» είπε ο Μητσικώστας μιμούμενος τον ποινικολόγο στην «ψεύτικη» Εύη Βατίδου και έλαβε την πρώτη ερώτηση:

«Τι ομάδα είσαι Αλέξη;». «Αν ήταν status στο Facebook θα έβαζα “είναι περίπλοκο”. Στο ποδόσφαιρο έχω όσες μοναδικές αγάπες είχε ο Μάνθος Φουστάνος στο “Κωνσταντίνου και Ελένης”. Κατά καιρούς έχω αγαπήσει τον Άρη Πετρούπολης, τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, την ΑΕΚ, την Κόρινθο, τη Βέροια, τον Πας Γιάννενα, τη Λαμία, την Παναχαϊκή, τον Ηρακλή, τον Ιωνικό Νικαίας και το Αιγάλεω».

«Στο πρώτο ραντεβού ποιος προτιμάς να πληρώνει;»«Ο μηνυόμενος»

«Τι ύψος έχεις;»«1,90 με την κανονική μεζούρα και 1,76 με τη μεζούρα της ΑΕΚ».

«Ως άνδρας σωστός πες μου, ποιες θα ήταν οι τρεις πρώτες κινήσεις που θα έκανες στο πρώτο ραντεβού»; – «Εύκολο. Κίνηση πρώτη κάνω αγωγή στον Μπέο. Στον Μπέο πρέπει να κάνεις μια αγωγή τη μέρα ακόμη κι αν δεν ξέρεις τον λόγο. Τον ξέρει αυτός. Κίνηση δεύτερη, λέω στην κοπέλα ότι ξυπνάω κάθε πρωί στις εφτά, γιατί το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτάει μια γυναίκα έναν άνδρα είναι τι ώρα ξυπνάει το πρωί για να ξέρει πόσο δουλεύει. Δεν υπάρχει άνδρας που να είναι ξύπνιος στις 7 το πρωί και να μην είναι πετυχημένος. Εκτός βέβαια από τον Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος εκείνη την ώρα επιστρέφει από τα μπουζούκια. Κίνηση τρίτη, θα έβαζα να παίζει το “Another Day in Paradise” του Φιλ Κόλινς στο πικ απ, για να φτιάξω έτσι ατμόσφαιρα. Θα έβαζα ένα κόκκινο κρασί με σπάταλο δίπλα το κασέρι και αφού ανασήκωνα το θεληματικό πιγούνι μου και την άσπρη κάλτσα μου όπως ο Τζον Τραβόλτα στο “Grease” θα της έπιανα το χέρι και θα της έλεγα “μπορείς να γυρίσεις λίγο το ρολόι σου γιατί δεν βλέπω;” – «Τι δεν βλέπεις;» – «Την ώρα να σε μηνύσω».