Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2Night Show» της Δευτέρας (6/3) τη Μαρία Χατζηστεφανή. Στην έναρξη της εκπομπής ο δημοσιογράφος φορώντας ένα μαύρο t-shirt με την φράση των ημερών «πάρε με όταν φτάσεις» εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και τον πόνο του για τις ζωές που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη «Έσπασαν μέσα μας όλα, είμαστε χίλια κομμάτια» και έκανε λόγο για μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της τηλεοπτικής του παρουσίας.
Επισήμανε ότι οι συνεντεύξεις που θα προβληθούν μέσα στην εβδομάδα, είχαν γυριστεί πριν το τραγικό συμβάν και ανήγγειλε την πρώτη του καλεσμένη, τη Μαρία Χατζηστεφανή.
Η επιτυχημένη επιχειρηματίας, ένας από τους «Dragon», τους επενδυτές του επιχειρηματικού project του ΑΝΤ1 «Dragons’ Den Greece», μοιράστηκε την άκρως ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική, επαγγελματική της πορεία.
Τα παιδικά χρόνια στη Μυτιλήνη και η επιθυμία των γονιών της να μπει στο Δημόσιο.
«Οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με επιχειρηματικότητα, ήθελαν να μπω στο Δημόσιο για να εξασφαλιστώ. Από όταν ήμουν 10 χρονών πήγαινα και αγόραζα όλα τα ξένα περιοδικά από το μοναδικό περίπτερο της γειτονιάς. Ήθελα να ζήσω αυτή τη ζωή. Στην Αθήνα πήγα να σπουδάσω Αγγλική Φιλολογία, αλλά δεν μου έφτανε. Άρχισα να στέλνω σε περιοδικά για part time δουλειά και περιέργως κάποιο μου απάντησε. Έμεινα 4 χρόνια στην Αθήνα και μετά πήγα στην Αμερική».
Οι σπουδές στην Αμερική, η καριέρα στο Λονδίνο και η «απόλυση», που στάθηκε η αφορμή, για τη μετέπειτα επιτυχία της.
«Πρώτη φορά βρέθηκα στο Λονδίνο και με πήγε η δουλειά μου εκεί. Δούλεψα σε μία επενδυτική τράπεζα για τρία χρόνια, ήταν αυτό που είχα σπουδάσει και αρχικά το μάθαινα, μου άρεσε. Ήταν η εποχή της Wall Street, που το να είσαι εκεί ήταν το όνειρο. Ήταν κάτι πολύ δυνατό και μου άρεσε που ήμουν μέλος μια πολύ δυνατής εταιρίας», ανέφερε για την εμπειρία της στο Λονδίνο.
Και παραδέχτηκε: «Στην αρχή ήταν φοβερό, ταξίδια, μάθαινα πράγματα. Κατά τον δεύτερο και τρίτο χρόνο είχε αρχίσει να με κουράζει. Δεν με ενδιέφερε πια το αντικείμενο, αυτό το είχα καταλάβει και άρχισα να μην είμαι πολύ καλή υπάλληλος. Αργούσα το πρωί, δεν καθόμουν πολύ αργά το βράδυ, έπρεπε να δουλεύεις Σαββατοκύριακα και δεν πήγαινα τα Σαββατοκύριακα», είπε η Μαρία Χατζηστεφανή.
Για τη στιγμή που την απέλυσαν: «Κάποια στιγμή το μυρίστηκαν οι άνθρωποι, οπότε φτάνω κάποια μέρα στο γραφείο – το καταλαβαίνεις όταν είναι να σε απολύσουν – και μου είπαν αυτό κι αυτό και “σε απολύουμε”. Εκείνη την ημέρα έπαθα ένα σοκ. Γύρισα στο σπίτι και ήμουν σα να είχα πάθει ηλεκτροπληξία», σχολίασε η Μαρία Χατζηστεφανή η οποία σήμερα μετρά μια πορεία δεκαετιών στον επιχειρηματικό κλάδο, μέσα από την εταιρία της με γυναικεία προϊόντα ομορφιάς.
Πώς κατάφερε, από το δωμάτιο του διαμερίσματός της, να δημιουργήσει την εταιρεία προϊόντων ομορφιάς «Rodial»; Με ποιον τρόπο ένα πάρτι των βραβείων Oscar, της άνοιξε τον δρόμο για τη μεγάλη επιτυχία;
«Στο Λονδίνο ξεκίνησα από ένα δωμάτιο. Σε ένα δωμάτιο έφτιαξα 500 κομμάτια και μετά τα πήρα και γύριζα από μαγαζί σε μαγαζί και περίμενα ποιοι θα τα πάρουν. Μου ζήτησαν 1000 κομμάτια της Rodial για ένα πάρτι στα Όσκαρ, πήρα το ρίσκο, έκανα την επένδυση και τους τα έστειλα. Έτσι μας έμαθαν».
Η Μαρία Χατζηστεφανή μίλησε, επίσης, για την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, με τον τίτλο «Πώς να επιτύχεις σε 24 ώρες», το οποίο κυκλοφορεί και σε audiobook αποκλειστικά στην πλατφόρμα Jukebooks.gr.
Τέλος, αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό project του AΝΤ1«Dragons’ Den Greece» λέγοντας: «Συζητούσα να πάω στο αγγλικό αλλά λόγω Covid σταμάτησαν τα γυρίσματα. Όταν μου έγινε η πρόταση για το ελληνικό ενθουσιάστηκα».
Με αφορμή την πορεία της, ο παρουσιαστής πέρασε σε μία εξομολόγηση για τα πρώτα του βήματα, όταν ήρθε στην Αθήνα.
«Ήμουν έτοιμος να πάω κι εγώ στην Αμερική λόγω μιας αποτυχίας που είχα εδώ. Κατέβηκα από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, αλλά δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Ετοίμαζα τις βαλίτσες μου να πάω είτε στην Κύπρο, είτε στην Αμερική. Ένα τηλεφώνημα ανέτρεψε όλη την πορεία. Καλώς ή κακώς, καλώς λέω εγώ, ο Θεός τα έφερε έτσι να μείνω στην Ελλάδα. Δεν ξέρω τι θα γινόταν στην Αμερική, αλλά είχα βάλει κι ένα στόχο ότι δεν θα γυρνούσα στην Θεσσαλονίκη, ακόμα κι αν γινόμουν το καλύτερο σουβλάκι της Νέας Υόρκης» εξομολογήθηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.