Μετά την ολοκλήρωση της πιο διάσημης Ομαδικής Δοκιμασίας του MasterChef, του πασίγνωστου πια «τοίχου», οι οκτώ διαγωνιζόμενοι έφτασαν στο επεισόδιο της Πέμπτης (12/5) στο συμβούλιο της εβδομάδας για να μάθουν ποια ομάδα κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια.

Νέοι αρχηγοί, ο Χριστόφορος Κατσιάνας για την Μπλε ομάδα και ο Νίκος Μπέρκας για την Κόκκινη, με υπαρχηγούς τους τον Νικήτα Μπατσικούρα και τον Γιάννο Σδούγκα, αντίστοιχα. Και οι δυο ομάδες αγωνιούσαν εξίσου για το αποτέλεσμα, αφού αναγνώρισαν αστοχίες και παραλείψεις στα πιάτα τους.

Και μπορεί η αγωνία να χτυπούσε κόκκινο, αλλά δεν έλειψαν και οι αστείες στιγμές όπως αυτή με τους παίκτες της Μπλε Ομάδας.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς σχολίασε πως τα κυρίως πιάτα με τον αστακό είχαν διαφορά. Τα σελσιφί της Μπλε Ομάδας ήταν πιο λεπτά από αυτά της Κόκκινης.

Οι παίκτες της Μπλε Ομάδας το παραδέχτηκαν και αποκάλυψαν πως μονάδα μέτρησης ήταν το… δάχτυλο της Καλλιόπης.

Όταν το άκουσαν αυτό οι κριτές, αλλά και οι παίκτες «λύθηκαν» στα γέλια!

Το ίδιο βέβαια ίσχυσε και στο Twitter.

https://twitter.com/EmmanouelaMath2/status/1524817715411750918
https://twitter.com/tsioutsiou17/status/1524817868361240577
https://twitter.com/FanKalliopi/status/1524825095012745217

Μπλε ή Κόκκινη; Ποια ομάδα κέρδισε την ομαδική δοκιμασία του «τοίχου»

Ποια ομάδα, όμως, κατάφερε να επικοινωνήσει καλύτερα και να φτάσει πιο κοντά στο ζητούμενο των έξι πανομοιότυπων πιάτων;

Οι παίκτες κρέμονταν από τα χείλη των τριών κριτών με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο μετά από λίγα λεπτά να ανακοινώνει τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι δυο ομάδες.

Η Κόκκινη Ομάδα συγκέντρωσε συνολικά 124 βαθμούς και η Μπλε Ομάδα συγκέντρωσε 126 βαθμούς.

Οι νικητές συνάντησαν τον νικητή του MasterChef 3, Μανώλη Σαρρή

Τα μέλη της νικήτριας ομάδας γιόρτασαν την είσοδο τους στους επτά καλύτερους του φετινού διαγωνισμού παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη, στο τελευταίο έπαθλο της χρονιάς, απολαμβάνοντας τις εξαιρετικές δημιουργίες του chef Νίκου Θωμά και της ομάδας του στο εστιατόριο του «Simul Gastronomic Situ», γνωρίζοντας από κοντά και τον νικητή του MasterChef 2019, Μανώλη Σαρρή.

Οι διαγωνιζόμενοι ενθουσιάστηκαν με το εστιατόριο και τα πιάτα που δοκίμασαν, ενώ άκουσαν προσεκτικά τις συμβουλές του Μανώλη Σαρρή.

«Το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε και συνεχίζετε να κάνετε είναι να αναλύουμε πάρα πολύ τι θα έρθει μετά, τι θα μαγειρέψω… Εγώ σκεφτόμουν εκείνη την ώρα και πήγαινα με το flow γενικότερα! Επίσης το βασικό είναι να το ευχαριστιέστε! Είναι πάρα πολύ βασικό!» τους είπε ο νικητής του MasterChef 2019.

Ποιοι θα διαγωνιστούν για την ασυλία;

Για την ηττημένη ομάδα, τα «τείχη» υψώθηκαν και πάλι στη Δοκιμασία Ασυλίας, που ακολούθησε και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Από αυτή τη διαδικασία ένα μόνο μέλος της ομάδας θα πάρει ασυλία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν σε Δοκιμασία Αποχώρησης.

Η δοκιμασία ασυλίας είχε την ίδια μορφή με την ομαδική και ο τοίχος βρέθηκε και πάλι ανάμεσα στους παίκτες.

Οι τέσσερις παίκτες, Ελπίδα, Νίκος, Γιάννος και Παναγιώτης χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και για ακόμη μια φορά με τον τοίχο ανάμεσά τους προσπάθησαν να μαγειρέψουν για την ασυλία.

Ο πρώτος γύρος της δοκιμασίας ασυλίας διεξήχθη χθες και ο δεύτερος θα προβληθεί στο αποψινό επεισόδιο.

O Γιάννος και ο Πάνος ήταν το δίδυμο με τα καλύτερα πιάτα θα διαγωνιστούν εκ νέου σήμρα για να κερδίσουν την ασυλία. Ο ηττημένος θα πάει κι εκείνος στη Δοκιμασία Αποχώρησης, μαζί με την Ελπίδα και τον Νίκο.