Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι μάχες μαίνονται ακόμα σε πολλές πόλεις.

Σήμερα συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι μάχες μαίνονται ακόμα σε πολλές πόλεις της χώρας. Εκατομμύρια Ουκρανών έχουν εγκαταλείψει τη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Όσοι έχουν παραμείνει προσπαθούν καθημερινά να επιβιώσουν στα χαλάσματα.

Αυτές τις εικόνες καλούνται να καταγράψουν καθημερινά οι απεσταλμένοι των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι βιώνουν από κοντά τον πόλεμο. Ανάμεσα στους απεσταλμένους στην Ουκρανία, και ο απεσταλμένος του Alpha, Γιώργος Γρηγοριάδης και ο cameraman Δημήτρης Τσίγκας οι οποίοι βρίσκονται στο Κίεβο.

Οι απεσταλμένοι του Alpha καταγράφουν την τραγική καθημερινότητα των κατοίκων. Μια τέτοια τραγική στιγμή μετέδωσαν στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων και μάλιστα ο απεσταλμένος του Alpha δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνησή του κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με μία Ουκρανή της οποίας το σπίτι έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα, η γυναίκα, έκλαιγε με λυγμούς και βρισκόταν σε πλήρη απόγνωση για την καταστροφή που βιώνει η χώρα της, το σπίτι της και η ζωή της εξαιτίας του πολέμου.