Ένα ρεπορτάζ στάθηκε αφορμή ώστε δυο κυρίες της πρωινής ψυχαγωγίας να έρθουν σε σύγκρουση και μάλιστα μπροστά στις κάμερες.

Από την Σοφία Πελεκάνου

Ιωάννα Μαλέσκου και Κατερίνα Καινούργιου αντάλλαξαν… πυρά στον τηλεοπτικό αέρα το πρωί της Τετάρτης και το κοινό προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί και τα τηλεχειριστήρια πήραν… φωτιά από τους τηλεθεατές που περίμεναν να δουν τι θα συμβεί παρακάτω.

Όλα ξεκίνησαν, όταν στον «αέρα» της εκπομπής «Super Κατερίνα» του Alpha μεταδόθηκε ρεπορτάζ το οποίο βασιζόταν σε δημοσίευμα site το οποίο ανέφερε πως επικρατεί προβληματισμός στον ΣΚΑΪ με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης της πρωινής εκπομπής «Love It» και ως εκ τούτου θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα. Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εστιάζονται σε μετακίνηση του Γρηγόρη Γκουντάρα και της Ναταλί Κάκκαβα ο οποίος θα αναλάμβανε την πρωινή καθημερινή ζώνη του ΣΚΑΪ προκαλώντας ερωτηματικά για την επαγγελματική τύχη της Ιωάννας Μαλέσκου με επικρατέστερο το σενάριο να αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Αφού προβλήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, η Κατερίνα Καινούργιου υπογράμμισε πως: «Αρχικά, δεν μου αρέσει να σχολιάζουμε και εκπομπές που βρίσκονται απέναντι μας. Βέβαια η συγκεκριμένη εκπομπή αρχίζει στις 12 αλλά δεν έχει σημασία. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ κακό, τέτοια φημολογία, τόσο νωρίς. Δεν ξέρω αν τα νούμερα είναι αναμενόμενα αλλά είναι μόλις ένας μήνας. Σε ένα μήνα μπορείς να βγάλεις πόρισμα αν θα σταματήσει ή θα συνεχίσει μια εκπομπή;».

Η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» λίγη ώρα πριν προβληθεί το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε συναντήσει την Ιωάννα Μαλέσκου έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ όπου ο δημοσιογράφος θέλησε να τις κάνει ερωτήσεις αλλά η παρουσιάστρια αρνήθηκε και δεν κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου της για να του απαντήσει.

Ωστόσο αυτό που τονίστηκε στον «αέρα» της εκπομπής του Alpha είναι πως η Ιωάννα Μαλέσκου πάντα τους μιλάει και μάλιστα χωρίς να το έχουν προγραμματίσει από πριν.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Super Κατερίνα», Χάρης Λεμπιδάκης τόνισε πως σύμφωνα με τα δικό του ρεπορτάζ όντως υπάρχει προβληματισμός στον ΣΚΑΪ για τα χαμηλά νούμερα του «Love It» αλλά ο σταθμός διαψεύδει την όποια μετακόμιση της Ιωάννας Μαλέσκου καθώς το συμβόλαιο της αναφέρει πως η απασχόληση της θα είναι σε καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού.

Η χαμηλόφωνη παρότρυνση που οδήγησε στην κόντρα

Λίγη ώρα μετά την προβολή του ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα» κάποιοι… ψίθυροι ξεκίνησαν την κόντρα ανάμεσα στην Κατερίνα Καινούργιου και την Ιωάννα Μαλέσκου.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Love It» ξεκίνησε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ και ενώ η Ιωάννα Μαλέσκου υποδέχθηκε τους τηλεθεατές και τους συνεργάτες της στο πλατό, «πετούσε σπόντες» για το ρεπορτάζ που πρόβαλλαν οι… απέναντι. Και ενώ φαινόταν ότι η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ δεν ήθελε να μιλήσει «ανοιχτά» ξαφνικά άλλαξε γνώμη και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Οι συνεργάτες της, την ενημέρωσαν για το τι ειπώθηκε στην «Super Κατερίνα» και ακολουθώντας διαφορετική τακτική απ’ ότι συνήθως, η Ιωάννα Μαλέσκου κοίταξε την κάμερα και απάντησε με αιχμηρό λόγο στην Κατερίνα Καινούργιου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται πως δεν ήταν απόφαση της Ιωάννας Μαλέσκου αλλά παρακινήθηκε από… ψιθύρους που ακούστηκαν στο ακουστικό που είχε στο αυτί της γι’ αυτό και η έκφραση της άλλαξε όταν τελικά απάντησε στην Κατερίνα Καινούργιου.

«Νόμιζα ότι είχαμε πολύ καλές σχέσεις με την Κατερίνα Καινούργιου. Το να μιλάς για μια εκπομπή και για μια παρουσιάστρια, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι, είναι πάρα πολύ κακό. Μάλλον δεν έχουν άλλα θέματα, το καταλαβαίνω, αλλά κάπου να υπάρχουν όρια! Ένα σεβασμός στοιχειώδης. Μία εκπομπή που μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα όπως όλες οι εκπομπές, θα γίνεται βορά σχολίων και θα γίνεται αυτός ο χορός πάνω σε ανθρώπους; Να μη γινόμαστε νούμερα για τα νούμερα. Ας σκεφτόμαστε τι λέμε και για ποιους τα λέμε. Στη ζωή όλα μας γυρνάνε και είναι τόσο μικρός ο κόσμος που αύριο θα ξανασυναντηθούμε. Απογοητεύομαι από τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες γνώμες που μου λένε πολλά περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα των ανθρώπων… Είναι τουλάχιστον ασεβές» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Μαλέσκου.

Η απάντηση της Κατερίνας Καινούργιου

Η απάντηση από την Κατερίνα Καινούργιου δεν άργησε να έρθει καθώς ενημερώθηκε, όπως είπε από τον αδερφό της για το γεγονός ότι η Ιωάννα Μαλέσκου απάντησε στο ρεπορτάζ της εκπομπής της.

Η παρουσιάστρια του «Super Κατερίνα», Κατερίνα Καινούργιου ενημερώθηκε για όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ με μήνυμα που της έστειλε ο αδερφός της.

«Μου στέλνει ο αδερφός μου και με ρωτάει τι είπατε για τη Μαλέσκου. Ότι έχει βγει και μιλάει πολύ άσχημα για μένα και μου δίνει συμβουλές. Δε ξέρω τι έχει και αν παρακολούθησε την εκπομπή. Εμείς μεταφέραμε ένα ρεπορτάζ και είπαμε πως ευχόμαστε να μην ισχύει και να της δώσουν και άλλο χρόνο. Είχαμε τη διάψευση του ΣΚΑΪ. Δε ξέρω τι της μετέφεραν. Το να βγαίνει τώρα και να μιλάει για ασέβεια… Για να μου στέλνει ο αδερφός μου μήνυμα… Μιλάει για μικροπρέπεια για μένα. Αν θες Ιωάννα μου να δημιουργήσεις κόντρα, εγώ δε δημιουργώ κόντρες. Και καλό θα είναι να δεις το απόσπασμα ακριβώς και μετά να μιλήσεις. Και αν αυτοί που σε συμβουλεύουν, σε συμβουλεύουν έτσι, είναι και αυτοί που αργότερα θα σου πουν “Ιωάννα λυπόμαστε”. Επειδή τα έχω βιώσει και εγώ αυτά, στα λέω από προσωπική εμπειρία για δικιά σου προστασία. Και δεν το συνεχίζω» είπε η Κατερίνα Καινούργιου αφήνοντας τις δικές της «αιχμές» για τους ψιθύρους στο αυτί της Ιωάννας Μαλέσκου.