Με ομαδική δοκιμασία ξεκινά ο μεγάλος τελικός του MasterChef 5. «Ρεαλιστικοί χρόνοι σε μία πραγματική κουζίνα» είναι ο τίτλος της πρώτης αυτής δοκιμασίας του τελικού και οι φιναλίστ θα έχουν και βοηθούς.

Στο πλατό του MasterChef μπήκαν ο Αλέξανδρος Συνοδινός, η Μαρίνα Ντεμολλάι, ο Τζιοβάνι Σκαράτζι και ο Παύλος Χάππιλος οι οποίοι θα έχουν βοηθητικούς ρόλους στην πρώτη δοκιμασία.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης έφτιαξαν τις ομάδες τους με στόχο να μπορέσουν να βγάζουν ένα πιάτο ανά 40 λεπτά.

Ο Διονύσης Σαρακίνης είχε την ευκαιρία να επιλέξει τον πρώτο του βοηθό και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζοβάνι Σκάρατζι. Κάτι που εκνεύρισε την Μαργαρίτα Νικολαΐδη καθώς ήθελε τον «Τζιο» στην ομάδα της.

«Ο Διονύσης άρχισε πάλι τα δικά του τα ψευτοστρατηγικά. Δεν ξέρει τι του συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο. Με έχει συγχίσει. Δε θέλω να πω κάτι για τα άλλα παιδιά, αλλά αφού ξέρει ότι θέλαμε να είμαστε με τον Τζίο στον τελικό και τώρα κάνει ακριβώς το ίδιο. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Μετανιώνω για τα καλά που έχω πει γι’ αυτόν!», δήλωσε στην κάμερα της παραγωγής η πρώτη φιναλίστ.