Το βράδυ της Δευτέρας, ο Παύλος Χάππιλος αποχώρησε από το MasterChef 5. Η αποχώρηση του Παύλου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική αλλά και γεμάτη γέλια.

Πώς φτάσαμε όμως στην αποχώρηση του Παύλου Χάππιλου;

Ενθουσίασε με τη φαντασία του ο Παύλος Χάππιλος αλλά απογοήτευσε με την παρασκευή του

Οι πέντε καλύτεροι του φετινού MasterChef μπήκαν στην κουζίνα του διαγωνισμού για να ξεκινήσει ο β’ ημιτελικός.

Ένα τεστ δημιουργικότητας περίμενε τους παίκτες στην πρώτη φάση του β’ ημιτελικού. Μαρίνα Ντεμολλάι, Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Παύλος Χάππιλος, Αλέξανδρος Συνοδινός και Διονύσης Σαρακίνης βρέθηκαν μπροστά στους κριτές και ενημερώθηκαν πως η πιο δυνατή προσπάθεια θα ανέβει στον εξώστη και θα περάσει κατευθείαν στους 4 καλύτερους του MasterChef.

Οι πιο αδύναμες προσπάθειες θα βρεθούν ξανά στην κουζίνα του διαγωνισμού ώστε να κοντραριστούν μαγειρικά και να διεκδικήσουν την παραμονή τους.

Οι κατσαρόλες πήραν «φωτιά» όμως ο Παύλος Χάππιλος γρήγορα έχασε τις ελπίδες του και απογοητεύτηκε με την προσπάθεια του.

Ο Παύλος Χάππιλος ήταν ο πρώτος που παρουσίασε το πιάτο που έφτιαξε στο Τεστ Δημιουργικότητας στους κριτές.

Ο παίκτης εντυπωσίασε τους κριτές με την έμπνευσή του, όπως του είπαν χαρακτηριστικά, όμως αυτό… δεν αρκούσε αφού υπήρχαν αρκετές αστοχίες.

«Συνέχισε να το δουλεύεις ήταν καλή ιδέα» τού είπαν, με εκείνον να λέει: «Κάπως έτσι χάθηκαν και οι ελπίδες μου για την τετράδα! Ντάξει μωρέ, δεν πειράζει!»

Επικό σχόλιο από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο – «Αυτό το πιάτο είναι στην κατηγορία: “ω, να σου…”»

Μετά τον Παύλο Χάππιλο, οι κριτές του MasterChef 5 ζήτησαν από την Μαργαρίτα Νικολαΐδη να τους πάει το πιάτο της ώστε να το δοκιμάσουν.

Η παίκτρια, φανερά ευδιάθετη πλησίασε και άρχισαν τα πειράγματα ανάμεσα σε εκείνη και τους κριτές.
Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος σχολίασαν θετικά την παρασκευή της Μαργαρίτας Νικολαΐδη και τα θετικά σχόλια κυριάρχησαν στο πλατό.

«Έχουμε μπροστά μας το καλύτερο πιάτο που έχει φέρεις στο MasterChef. Έκρηξη γεύσεων και εντάσεων», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς στη Μαργαρίτα.

«Δε θα άλλαζα τίποτα από το πιάτο που μας έχεις φέρει ούτε φυλλαράκι. Ίσως είναι απο τα καλύτερα πιάτα που έχω δοκιμάσει στις σεζόν του MasterChef. Έχω πάθει πλάκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Ιωαννίδης.

Ωστόσο, το σχόλιο που ξεχώρισε ήταν και το τελευταίο που ακούστηκε, πριν η Μαργαρίτα Νικολαΐδη γυρίσει στη θέση της.

Το σχόλιο ειπώθηκε από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και ήταν το εξής: «Αυτό το πιάτο είναι στην κατηγορία: “ω, να σου…”».

Όπως ήταν φυσικό, τόσο οι κριτές όσο και οι πέντε καλύτεροι του φετινού MasterChef «λύθηκαν» στα γέλια.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό για ένα ακόμα πείραγμα

Ο Διονύσης Σαρακίνης στάθηκε μπροστά στους κριτές του MasterChef 5 ώστε να ακούσει τα σχόλια τους για την παρασκευή του.

Και ενώ η αγωνία του παίκτη αλλά και των συμπαικτών του είχε «χτυπήσει» κόκκινο, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό για ένα ακόμα πείραγμα.

Τότε, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακάλεσε στη μνήμη του στιγμές στον διαγωνισμό που ο Διονύσης τις έζησε… έντονα και με το χιούμορ του, του είπε: «Ρε φίλε θα το πω. Πρέπει να είσαι ο παίκτης που το έχει ζήσει περισσότερο απ’ όλους! Φέρναμε σεφ χειροκροτάγατε, οκ. Μπαίνει ο Λέον που είναι ιατροδικαστής και πάλι χειροκροτούσες! Και λέω, τον ξέρει;».

Όπως ήταν φυσικό, παίκτες και κριτές «έσκασαν» ξανά στα γέλια με τα λόγια του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη πέρασε στους 4 καλύτερους του διαγωνισμού

Το πιάτο της Μαργαρίτας Νικολαΐδη ενθουσίασε και τους τρεις κριτές του MasterChef 5.

Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος αφού δοκίμασαν τα πιάτα και τον πέντε καλύτερων παικτών του φετινού διαγωνισμού, ενημέρωσαν πως η Μαργαρίτα είναι η πρώτη που περνάει στους 4.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη ανέβηκε στον εξώστη ώστε να απολαύσει την υπόλοιπη διαδικασία χωρίς άγχος και να μάθει παράλληλα τους άλλους τρεις αντιπάλους της.

«Χάρηκα πολύ για τη Μαργαρίτα. Πρέπει να είμαστε γυναίκες μέσα, για να καταφέρει να το πάρει γυναίκα φέτος» ανέφερε η Μαρίνα για τη νίκη της Μαργαρίτας.

Ο Παύλος έχασε, γέλασε, χειροκροτήθηκε, αποθεώθηκε και αποχώρησε

Στην τελική ευθεία πριν τον μεγάλο τελικό του MasterChef  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου, έχει μπει πλέον ο διαγωνισμός μαγειρικής που στο αποψινό του επεισόδιο είχε ίσως την πιο συγκινητική και φορτισμένη αποχώρηση.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ωστόσο, στον 2ο ημιτελικό του διαγωνισμού η Mαργαρίτα ήταν η νικήτρια του τεστ Δημιουργικότητας και ανέβηκε ασφαλής στον εξώστη να παρακολουθεί τους 4 συμπαίκτες της, Παύλο, Μαρίνα Αλέξανδρο και Διονύση να έχουν στην διάθεσή τους 100 λεπτά για να φτιάξουν το τέλειο πιάτο, που θα τους δώσει το «εισιτήριο» για τους 4.

Μετά από μια σκληρή και απαιτητική δοκιμασία, το ταξίδι ενός από τους πιο αγαπημένους παίκτες του MasterChef 5, του Παύλου, τελείωσε λίγο πριν τον «τερματισμό».

«Πέρασα πολύ ωραία γενικά! Όλα τα καλά τελειώνουν! Θα προχωρήσω και θα ξαναπροσπαθήσω. Ήταν πολύ ωραίο το ταξίδι του MasterChef» είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος, με τους κριτές και τους παίκτες να τον αποχαιρετούν με τα πιο όμορφα και συγκινητικά λόγια.

Η αποχώρηση αυτή τούς συγκίνησε όλους στο πλατό του MasterChef 5. Ο μάγειρας με τη λιγότερη εμπειρία από όλους, τούς «έβαλε τα γυαλιά» φτάνοντας στην τελική πεντάδα.

Ο παίκτης παρέδωσε τη μαύρη του ποδιά στους κριτές του διαγωνισμού και αποχώρησε με γέλια και χειροκροτήματα.

Τελική 4άδα MasterChef 5

Η τελική τετράδα του MasterChef 5 αποτελείται από τον Διονύση, τον Αλέξανδρο, τη Μαρίνα και τη Μαργαρίτα.

«Ανάμεσά σας είναι οι δυο φιναλίστ και ο μεγάλος νικητής του MasterChef. Ξεκουραστείτε γιατί ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα! Έχουμε λίγο ακόμα, αλλά θα είναι πολύ δυνατό!» είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς στους final four.