Ψάρι, ως βασικό υλικό για τα πιάτα τους, είχαν να διαχειριστούν οι υποψήφιοι μάγειρες οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία από την πρώτη φάση των Bootcamp στο «MasterChef».
Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος πήραν τις θέσεις τους στο πλατό του διαγωνισμού προκειμένου να τους δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια ποδιά και μια θέση μέσα στο σπίτι του διαγωνισμού.
Αρκετοί από τους υποψήφιους μάγειρες θέλησαν να μαγειρέψουν γόπα, ένα ψάρι το οποίο έχει πολλά κόκκαλα γεγονός που τους δυσκολέψε αρκετά.
Άγχος όμως είχε και ο Σωτήρης Κοντιζάς ο οποίος βρίσκει κόκκαλα μέχρι και σε… μπριζόλα.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς μάλιστα σχολίασε: «Λοιπόν, γόπα ε; Πολλά κόκαλα… Μπαμπάτσικη μου φαίνεται που σημαίνει ότι θα είναι και λιπαρή… Πρέπει να τη προσέξουν!».
Ο Πάνος Ιωαννίδης θέλησε να «πειράξει» τον φίλο του και είπε: «Γόπα. Θα την καθαρίσουν λογικά εύκολα γιατί υπάρχουν και γόπες που είναι πολύ πιο μικρές. Εσένα, όμως, πρέπει να σε προσέξουν σίγουρα! Και μπριζόλα να είναι πρέπει να σε προσέξουμε».