Μια από τις πλέον αναμενόμενες σειρές του Οκτωβρίου είναι το «Blood of Zeus» το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου στο Netflix.

Η ιστορία ακολουθεί τον Heron έναν νεαρό που θα κληθεί να ακολουθήσει το πεπρωμένο του όταν μάθει ότι είναι γιος του Δία.

Η σειρά εμπνέεται από την αρχαία Ελλάδα και την μυθολογία της και έρχεται από Έλληνες δημιουργούς.

Τα αδέρφια Παρλαπανιδη, Charles και Vlas, είναι δύο Έλληνες μεγαλωμένοι στην Αμερική, που αγαπούν και τιμούν την πλούσια μυθολογία της χώρας μας με τις δημιουργίες τους. Μετά το Immortals (2011) το Blood Of Zeus έρχεται να θυμίσει πως η ελληνική μυθολογία έχει ακόμα πολλές ιστορίες να πει και η αγάπη των δύο αδερφών για αυτήν σίγουρα υπόσχεται να φέρει και άλλα projects με αρχαιοελληνικό άρωμα στην επιφάνεια.

Ο Charles και ο Vlas είχαν την ευγενή καλοσύνη να έρθουν σε επικοινωνία με το site μας και να μας μιλήσουν τόσο για την αγάπη τους για την χώρα μας που τους εμπνέει να δημιουργούν αλλά και για το πολυαναμενόμενο Blood Of Zeus.

Δείτε όσα είπαν οι Έλληνες δημιουργοί του «Blood of Zeus» αποκλειστικά στο lordoftheseries.gr: 

– Ως σεναριογράφοι εμπνέεστε από την καταγωγή σας. Πώς αυτό σας βοηθάει; Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα projects με ελληνικό στοιχείο από εσάς;

Charles Parlapanides: Ελπίζουμε πως μπορείτε να περιμένετε περισσότερα τέτοια projects από εμας! Πραγματικά όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά θα πάει το Blood Of Zeus. Λατρεύουμε την ελληνική μυθολογία. Είναι μια πολύ καλά δομημένη δουλειά και φόρος τιμής στους αρχαίους Έλληνες.

Και πάλι, θα θέλαμε να πούμε πολλές ιστορίες για αυτόν τον κόσμο και πιστεύουμε πως υπάρχει ένα μεγάλο κοινό εκεί έξω για αυτό. Θα το μάθουμε στις 27 Οκτωβρίου, αλλά πιστεύουμε πως ακόμα και για τους ανθρώπους που δεν είναι τόσο μυημένοι στην μυθολογία θα μπορέσουν να ταυτιστούν γιατί οι Έλληνες θεοί ήταν οι πρώτοι υπερήρωες του κόσμου.

Πριν τους Avengers και τους X-Men, υπήρχαν οι Ολύμπιοι. Πιστεύουμε περισσότερο από ποτέ ότι ήρθε η στιγμή να φέρουμε αυτές τις ιστορίες πίσω στο προσκήνιο. Έχουμε δώσει ήδη ακόμα μια ιδέα μας στο Netflix για μια σειρά αλλά μας είπαν πως πρέπει να δουν πρώτα πως θα πάει το Blood of Zeus πριν δεσμευτούν με ακόμα μια σειρά σε αυτόν τον χώρο. Οπότε σας παρακαλώ να το δείτε εάν θέλετε και άλλο!!!

Vlas Parlapanides: Είναι αλήθεια ότι εμπνεόμαστε από τις ελληνικές μας ρίζες. Στοργικά θυμόμαστε τις ελληνικές μυθολογικές ιστορίες που μας έλεγε η μητέρα μας και η γιαγιά μας καθώς μεγαλώναμε. Ήταν οι πρώτες ιστορίες που ακούσαμε.

Μέχρι και σήμερα προκαλούν θαυμασμό, ενθουσιασμό και δέος. Προσπαθήσαμε να περιλάβουμε αυτά τα συναισθήματα στην σειρά και πιστεύω πως το πετύχαμε. Ο λόγος που τα καταφέραμε προέρχεται και πάλι από τις ρίζες μας, συγκεκριμένα από την μητέρα μας.

Προσεύχεται για εμάς και πιστεύω πως η πολύ ταλαντούχα ομάδα που είχαμε να δουλεύει για την σειρά ήταν απάντηση στις προσευχές της. Από τον σκηνοθέτη μας Shaunt Nigoghossian (που είναι Έλληνας κατά ένα τέταρτο), στον συνθέτη μας Paul Francis, σε όλους τους ταλαντούχους καλλιτέχνες, τους παραγωγούς μας Brad Graeber, Michael Hughes, όλους στα Powerhouse Animation Studios, και φυσικά τους John Derderian, Dylan Thomas, Brandon Mattingly και όλους στο Netflix. Έφεραν αυτήν την ιστορία στην ζωή με έναν τρόπο που πιστεύουμε θα αγγίξει το κοινό σε ένα συναισθηματικό επίπεδο. Για αυτό ελπίζεις και προσεύχεσαι όταν δημιουργείς μια σειρά. Και πιστεύω οι Έλληνες θα είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι.

– Προφανώς αγαπάτε την Ελλάδα και την ελληνική μυθολογία, αλλά πως θα περιγράφατε την σχέση σας με την χώρα μας;

Charles Parlapanides: Αγαπάμε την Ελλάδα και προσπαθούμε να ερχόμαστε όσο το δυνατόν συχνότερα. Η οικογένεια μου και εγώ έχουμε έρθει τρεις φορές την περασμένη δεκαετία και πραγματικά, θα ερχομασταν κάθε χρόνο εάν μπορούσαμε, απλά είναι η δουλειά και το σχολείο που μπαίνει στην μέση. Έχουμε συζητήσει μέχρι και την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Ίσως το ρομαντικοποιούμε ή λαχταραμε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα που απολαύσαμε σαν παιδιά, δεν είμαστε σίγουροι. Αλλά νιώθουμε αυτήν την έλξη, αυτήν την λαχτάρα να γυρίσουμε, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Αγαπάμε τα πάντα σχετικά με την Ελλάδα, τους ανθρώπους, το φιλότιμο και την περηφάνια τους, την κουλτούρα, το φαγητό, την μουσική, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, όλα. Ένα ταξίδι τριών εβδομάδων το καλοκαίρι απλά δεν είναι αρκετό. Μπορώ με ειλικρίνεια να πω πως κάποιες από τις εμπειρίες που είχαμε στην Ελλάδα, όπως η πεζοπορία στην κορυφή της Μονεμβασιάς, το κολύμπι στις παραλίες της Κεφαλονιάς ή επίσκεψη του μοναστηριού των Αγίων Αναργύρων, είναι εύκολα μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές τις ζωής μας.

Vlas Parlapanides: Συμφωνώ με τον Charley. Η Ελλάδα πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας. Όταν οι άνθρωποι στην Ελλάδα υποφέρουν, μας πονάει.Οι καρδιές μας είναι μαζί τους. Θέλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε.

Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και πάντα θα στηρίζουμε την Ελλάδα. Νιώθουμε ευλογημένοι να φέρνουμε τα παιδιά μας εκεί και να τα μαθαίνουμε για την κουλτούρα και την πίστη μας. Και τα δύο είναι πολύ ξεχωριστά και ιδιαίτερα . Κάνουν την ζωή μας πλουσιότερη και άξια να την ζούμε.

– Τι μπορείτε να μας πείτε για τον κεντρικό ήρωα του Blood of Zeus και τι τον κάνει ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα νόθα παιδιά του Δία;

Charles Parlapanides: Για να είμαι ειλικρινής αυτό είναι δύσκολο να το απαντήσω χωρίς να αποκαλύψω πολλά. Οπότε θα βασιστώ σε όσα αποκαλύπτονται στο Trailer και πως ο Heron, ο κεντρικός μας χαρακτήρας, δημιουργήθηκε.

Εδώ και μια δεκαετία προσπαθούμε να προβάλουμε τις παραδοσιακές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας. Αλλά όταν το κάνουμε, καταλαβαίνεις από τα μάτια των συντελεστών μια «βαρεμάρα».

Ενώ τους αρέσει και έχουν μια έλξη για την ελληνική μυθολογία, προσπερνούν αυτές τις ιδέες επειδή νοιώθουν πως αυτές οι ιστορίες έχουν ήδη ειπωθεί. Δεν συμφωνούμε με αυτήν την οπτική.

Για την ακρίβεια βρήκαμε έναν τρόπο για να φτιάξουμε ένα συνδεδεμένο σύμπαν σαν το MCU, χρησιμοποιώντας ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας. Αλλά αυτή η ιδέα αυτές οι ιστορίες έχουν ήδη ειπωθεί, και είναι ένα εμπόδιο που σαν σεναριογράφοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ετσι επειδή πολλές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας μεταφέρθηκαν με την προφορική παράδοση, πολλές από αυτές τις ιστορίες ποτέ δεν μεταφέρθηκαν.

Για την ακρίβεια, πολλές από αυτές χάθηκαν και αυτή είναι μια από αυτές τις ιστορίες. Ξαφνικά ήταν κάτι καινούργιο και φρέσκο, παρόλο που χρησιμοποιούμε κάποια δεδομένα και αρχέτυπα της ελληνικής μυθολογίας. Όπως το κοινό ξέρει ο Δίας είχε πολλά νόθα παιδιά . Ο Heron, ο κεντρικός μας χαρακτήρας είναι ένα από αυτά. Αλλά Heron σημαίνει “Ήρωας” και για αυτό επιλέξαμε αυτό το όνομα. Είναι ένας νέος χαρακτήρας που εισάγουμε στον απίθανο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας.

Vlas Parlapanides: Θα έλεγα πως ο Heron είναι ένας χαρακτήρας που είναι πολύ θυμωμένος, θυμωμένος που είναι μπάσταρδος, θυμωμένος που είναι εξοστρακισμένος, θυμωμένος με τον Δία που δεν ήταν στο πλευρό του, θυμωμένος που η μητέρα του έπρεπε να περάσει τόσα δεινά.

Θεματικά εξερευνούμε πόσο καταστροφικός μπορεί να γίνει ο θυμός με τον Heron και άλλους χαρακτήρες. Δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα για να μην αποκαλύψω τίποτα. Αλλά στο τέλος ο Heron καταφέρνει να αφήσει τον θυμό του και καθώς το κάνει καταφέρνει να ξεπεράσει την αντιξοότητα που αντιμετωπίζει.

– Από την στιγμή που το Trailer κυκλοφόρησε τα βλέμματα του ελληνικού κοινού στράφηκαν στο Blood Of Zeus. Τι έχετε να πείτε στους Fans και θα πρέπει να περιμένουμε και μια 2η Season;

Charles Parlapanides: Θέλουμε να πούμε ολόκληρη την ιστορία μέσα σε πέντε ή έξι seasons, αυτήν την στιγμή το Netflix έχει συμφωνήσει μόνο για την 1η. Το πώς θα τα πάει η σειρά, στα πλαίσια των παγκόσμιων προβολών τις πρώτες 30 ημέρες της κυκλοφορίας της θα κρίνει το αν θα έχουμε και μια 2η Season.

Οπότε αν σας αρέσει η σειρά και θέλετε να δείτε παραπάνω, σας παρακαλώ διαδωστε την και πείτε στους φίλους και τις οικογένειές σας να την δουν πριν το τέλος του Νοεμβρίου.

Vlas Parlapanides: Συμφωνώ απόλυτα με αυτο. Παρακαλω, παρακαλώ, παρακαλώ δείτε την σειρά και διαδωστε την ώστε να έχουμε μια δεύτερη Season! Όσον αφορά το μήνυμα που έχουμε για το κοινό, θα έλεγα πως αν αγαπάτε την ελληνική μυθολογία, το Castlevania και ταινίες φαντασίας όπως το Lord of The Rings και το Star Wars – αυτήν την σειρά θα την λατρέψετε!