Ο δεύτερος κύκλος της σκοτεινής αστυνομικής σειράς «The Following» κάνει πρεμιέρα αυτό το μήνα στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, πολύ κοντά χρονικά με την προβολή της στις ΗΠΑ. Η συναρπαστική σειρά της Warner Brothers θα μεταδίδεται από τις 28 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη στις 23:15 από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema HD.

Δημιουργός της σειράς είναι ο Kevin Williamson, γνωστός από τις παραγωγές «The Vampire Diaries» και «Dawson’ s Creek», αλλά και ο άνθρωπος που με τη σειρά ταινιών «Scream», σύστησε στο σινεφίλ κοινό ένα διαφορετικό είδος τρόμου. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του δευτέρου κύκλου, το Novacinema 3 θα παρουσιάσει στις 17-18-19 Ιανουαρίου, από τις 03:00, ένα μαραθώνιο με τα 13 επεισόδια του πρώτου κύκλου.

Ο Kevin Bacon ερμηνεύει τον Ryan Hardy, έναν πρώην πράκτορα του FBI. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος Joe Carroll, που υποδύεται ο James Purefoy, δραπέτευσε την παραμονή της εκτέλεσής του από την πτέρυγα των μελλοθανάτων, ξεκινώντας μια νέα σειρά δολοφονιών. Το FBI αποφασίζει τότε να καλέσει τον Ryan Hardy ως σύμβουλο στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνος που τον είχε συλλάβει 9 χρόνια πριν.

Η πλοκή ακολουθεί τον Ryan Hardy και το FBI, καθώς προκαλούνται από τον ολοένα αυξανόμενο ιστό των δολοφονιών γύρω τους, που ελέγχεται από τον ιδιοφυή και ύπουλο Joe Carroll, που ονειρεύεται να γράψει ένα μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Ryan Hardy. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, ο Joe Carroll έχτισε μέσω Διαδικτύου ένα social network από ακολούθους και μιμητές, πρόθυμους να εκτελέσουν κάθε φονική επιθυμία του.

Στον πρώην πράκτορα δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να συλλάβει τον Joe Carroll καθώς έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με όχι έναν, αλλά μια ολόκληρη αίρεση κατά συρροή δολοφόνων. Βίαιοι φόνοι, αιματηροί θάνατοι με ευρηματικούς, αποτρόπαιους τρόπους, συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της σειράς των Novacinema, που θα κάνει όσο πιο ανατριχιαστικά γίνεται, τα χειμωνιάτικα βράδια της Τρίτης.