«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων το “μαύρο” της 11ης Ιουνίου, προσφέροντας πολιτικό άλλοθι σε κανένα κόμμα. Δεν συμμετέχουν σε κανένα “παζάρι” με προαπαιτούμενο να “σφραγιστούν” έστω και για ένα λεπτό τα ραδιοφωνικά – τηλεοπτικά στούντιο και πλατώ των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και να “αλυσοδεθούν” οι πόρτες του Ραδιομεγάρου» τονίζουν σε νέα ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Παράλληλα, καλούν τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, να «αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης» και να «να εγκαταλείψει την πρακτική της ασάφειας και της επικοινωνιακής ρητορικής περί κατάληψης που τον εμποδίζει να προχωρήσει στο σχεδιασμό του», μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Όπως τονίζουν, «αποδεχόμαστε τη σημερινή πρόσκλησή του, μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης, προκειμένου να φτιάξουμε μαζί μία ραδιοτηλεόραση που να φυσάει» και προσθέτουν πως «το μόνο που απομένει για την αποκατάσταση της νομιμότητας είναι να εκπέμψουν παντού οι δημόσιες συχνότητες και όχι η κακέκτυπη και παράνομη “ΔΤ”».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης υπογραμμίζουν πως «δεν εμποδίζουμε την πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο ούτε στον αρμόδιο υφυπουργό, ούτε σε κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών και του Ειδικού Διαχειριστή στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες». Σημειώνουν πως «ενημερώνουμε, πάντως, ότι για να αποφευχθούν παράνομες, πρόχειρες και αδιαφανείς τακτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι στιγμής, η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής -την οποία επικαλείται ο ειδικός διαχειριστής- δεν είναι υπόθεση τεσσάρων ημερών, όπως ανέφερε ο υφυπουργός», προσθέτοντας πως «η τελευταία απογραφή του συνόλου του υλικού της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα σε περίοδο πλήρους λειτουργίας της εταιρείας διήρκεσε τέσσερις μήνες».
Απαντώντας στον κ. Καψή σχετικά με τη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για απασχόληση 2.000 εργαζόμενων της ΕΡΤ, επισημαίνουν πως «κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει», αλλά τονίζουν: «Είναι καιρός να μάθουμε ποιοι και με ποια εξειδικευμένη γνώση θα καταρτίσουν οργανόγραμμα, αριθμό εργαζομένων ανά ειδικότητα και προδιαγραφές λειτουργίας δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο χρηματιστής – τραπεζικός κ. Γκίκας Μάναλης και οι εθελοντές συνεργάτες του έχουν άραγε την τεχνογνωσία για ένα εγχείρημα τέτοιου βεληνεκούς, ή μήπως θα αρκεστούν σε ένα φτωχό, πρόχειρο και ανυπόληπτο κανάλι τύπου “ΔΤ”».
Χαρακτηρίζοντας ελλιπή την ενημέρωση του υφυπουργού, αναφέρουν πως «η μισθοδοσία της ΕΡΤ αφορά το 44% του προϋπολογισμού της εταιρείας και είναι αντίθετα από ότι υποστήριξε ο κ. Καψής πολύ κοντά στο “ιδανικό” 40% με βάση τα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά πρότυπα και τις έρευνες της EBU», ενώ προσθέτουν πως «σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της εταιρείας, πριν το “λουκέτο” οι δαπάνες μισθοδοσίας ήταν λίγο περισσότερο από το 35% της συνολικής λειτουργίας».
Τέλος, απαντώντας στις αναφορές του κ. Καψή για «χειροκίνητη τηλεόραση» που απαιτεί αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό εργαζομένων και αναχρονιστικές μεθόδους», τονίζουν πως τούτο «ήταν κυρίως επίτευγμα των κυβερνήσεων που “φόρτωναν” με… υποχρεώσεις την ΕΡΤ», σημειώνοντας πως «η ΕΡΤ είναι επιφορτισμένη για την αποκλειστική κάλυψη του συνόλου της δραστηριότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών και των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με την υποχρέωση μάλιστα να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το τηλεοπτικό υλικό στα ιδιωτικά κανάλια (pool), τα οποία με απόφαση της Πολιτείας τα μετέδιδαν και πρώτοι, υπονομεύοντας τον όποιο ανταγωνισμό με την ΕΡΤ».
Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ