Μια φωτογραφία διακινήθηκε στο διαδίκτυο μετά την επίθεση ομάδας αγνώστων με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάσσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Για τη φωτογραφία με τον γιο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους επτά προσαχθέντες που λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους στοιχεία, τοποθετήθηκε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, «η ΕΦΕ θέλει να διευκρινίσει κατηγορηματικά ότι η φωτογραφία, που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ με τον γιο πολιτικού που φέρεται να συνελήφθη σε επεισόδια δεν είναι επαγγελματία φωτορεπόρτερ μέλους της ΕΦΕ.

Ως εκ τούτου διαχωρίζουμε την θέση μας με οποιονδήποτε άλλον που εκμεταλλεύεται την ιδιότητα του φωτογράφου και θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των μέλλων της ΕΦΕ».

Σημειώνεται πως συνεργάτες του προέδρου της Βουλής σχολίαζαν για την προσαγωγή του γιου του Νίκου Βούτση ότι «δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο και τον χρόνο των επεισοδίων γι’ αυτό και δεν υπήρξε καμία κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος».