«Το ροκ δεν θα πεθάνει ποτέ» συνηθίζουν να λένε οι θαυμαστές του και η πληθώρα νέων συγκροτημάτων αλλά και τάσεων, που εμφανίζονται σε αυτό το χώρο στην Ευρώπη συνεχίζει να τους επιβεβαιώνει.

Οι «27 της Ευρώπης» ταξιδεύουν σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης και μιλούν με παλιά και νέα ονόματα του χώρου για την ιστορία αλλά και το μέλλον μιας μουσικής που ξέρει να εκμεταλλεύεται συγγένειες και επιρροές από άλλους χώρους και να ανανεώνεται συνεχώς.

Ο ‘Ιαν ‘Αντερσον (Jethro Tull) μιλά στον Κώστα Αργυρό και θυμάται πόσο τον είχε «πληγώσει» η ψυχρή υποδοχή του κοινού στο μετέπειτα ιστορικό «Thick as a Brick». Αποκαλύπτει επίσης γιατί θα συνεχίσει να ανεβαίνει στη σκηνή μέχρι τελικής πτώσεως.

Ο Gus G. από τη Θεσσαλονίκη διηγείται, πως έφτασε να κάνει πράξη το όνειρο του και να γίνει ο βασικός κιθαρίστας του Ozzy Osbourne.

Η Amy Lee των Evanesence ομολογεί ότι λατρεύει τις ζωντανές εμφανίσεις μπροστά στο κοινό της Ελλάδας.

Οι «Κιρμιζί» από την Τουρκία ένα «σκληρό» συγκρότημα από τέσσερις νεαρές Τουρκάλες καταρρίπτουν μύθους για τις γυναίκες στη γειτονική μας χώρα.

Ο Mikael Stanne των Dark Tranquillity από τη Σουηδία προσπαθεί να εξηγήσει γιατί το Heavy Metal είναι τόσο δημοφιλές στη Σκανδιναβία.

Εμπειροι «ροκάδες» σαν τον Γιώργο Μελισσινό και τον Αλέξανδρο Ριχάρδο μιλούν για τις χρυσές εποχές του ροκ, την πολιτική του διάσταση και την μετατροπή του με το πέρασμα των καιρών σε «στάση ζωής», ενώ διοργανωτές μεγάλων φεστιβάλ εξηγούν γιατί η κρίση θα κάνει το φετινό μας ελληνικό καλοκαίρι συναυλιακά «φτωχότερο».

Το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, στις 14:00 στη ΝΕΤ.