«Στην πράξη.gr» η Σύλβια Κλιμάκη μιλά με ανθρώπους που οι πράξεις τους μπορούν να δώσουν μια δυναμική απάντηση στην κρίση που βιώνει η χώρα μας, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 12.30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η Σύλβια Κλιμάκη συναντά την Κωνσταντίνα Καρύδη με τους Balkan beyond borders οι οποίοι, με έδρα την Αθήνα αλλά με όραμα τα Βαλκάνια, συγκρότησαν ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με σκοπό την συνεργασία και τις καινοτόμες μορφές μάθησης πέρα από τα σύνορα.

Προσβλέποντας σε Βαλκάνια χωρίς φραγμούς , σε ένα κόσμο όπου οι νέοι έχουν φωνή, δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Είμαστε Ευρώπη κι όμως, σαν κομμάτι της Ευρώπης είμαστε απομονωμένοι».

Ο ήχος των μουσικών οργάνων ήταν αυτό που ώθησε τον Θεόφιλο Μπρα να κατασκευάσει το πρώτο του μουσικό όργανο. Από εκεί και μετά , κάθε καινούριο όργανο ήταν γι’ αυτόν και ένας νέος ήχος. «Πρέπει να έχω κατασκευάσει πάνω από 700 σαντούρια», παραδέχεται ο κατασκευαστής μουσικών οργάνων.

Η εκπομπή φιλοξενεί επίσης τον Νίκο Θυμάκη, που μαζί με την ομάδα του και θέλοντας να δείξουν ότι για κάθε κρίση υπάρχει και μια λύση, κατάφεραν για πρώτη φορά φέτος, να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο FLORIADE και να προβάλουν την χώρα μας στο εξωτερικό μέσω της κηποτεχνικής.

Ο Νίκος Θυμάκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Με το μυαλό και την ψυχή μας, επειδή ο Έλληνας είναι πολυπράγμων ,καταφέραμε να εντυπωσιάσουμε».

Η Σύλβια Κλιμάκη συνομιλεί και με τον Χρήστο Γιανναρά, καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα με πλούσιο συγγραφικό έργο, που μιλάει στην εκπομπή για τις εξελίξεις των ημερών, αλλά και για το καινούριο του βιβλίο με τίτλο «Καταστροφή ως ευκαιρία».