Με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τις ιερές ανταλλαγές ασχολείται η σημερινή εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη το «Κουτί της Πανδώρας».

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος «στη σημερινή εκπομπή αποκαλύπτεται με έγγραφα που πήγε το χρήμα της Μονής Βατοπαιδίου, ποιοι το χειρίστηκαν και πως το απέκτησαν ένα δαίδαλο από χρηματικές συναλλαγές, πολιτικές διασυνδέσεις και σίγουρα όχι προσευχές».

Υποστηρίζει ότι «μέσα από εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας αποκαλύπτονται εκτός από συναλλαγές real estate και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς νομική αιτιολογία, σε λογαριασμούς ατόμων που σχετίζονταν με το Βατοπαίδι.»

«Αποκαλύπτεται επίσης ότι κυρίες που περιγράφουν θαύματα της Αγίας Ζώνης, έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων από τη Μονή ως επιβράβευση».

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τους συντελεστές της εκπομπής «θα αποκαλυφθεί πως ένα στέλεχος του ΔΟΛ, το οποίο εμφανίζεται ως πρόεδρος Πνευματικού Συλλόγου και καλεί τον Εφραίμ σε εκδηλώσεις του, έχει ανεξήγητα μηνιαίες καταθέσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς από τη Μονή Βατοπαιδίου».