Ζούμε την αρχή της διάλυσης της Ευρωζώνης ή μήπως η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είναι «η μαμή της αλλαγής» για περισσότερη Ευρώπη, για μια πιο δίκαιη αρχιτεκτονική της ΟΝΕ, που θα διαθέτει και τα εργαλεία για την αντιμετώπιση ανάλογων κρίσεων στο μέλλον;
Το ερώτημα αυτό σε καμιά περίπτωση δεν έχει απαντηθεί ακόμα αλλά η κρισιμότητα της κατάστασης αποδεικνύει ότι η απάντησή του δεν σηκώνει άλλες αναβολές. Η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία καλείται να ξεπεράσει την ατολμία της, να σταματήσει να ακολουθεί απλά τις αγορές και να προχωρήσει σε αποφάσεις, που θα δώσουν και πάλι μια προοπτική στους πολίτες, θα τους κάνουν να δουν και πάλι με θετικό μάτι το κοινό νόμισμα, το οποίο σήμερα σε πολλές χώρες το απορρίπτουν.
Για το αν και πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο μιλούν στους «27 της Ευρώπης», οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι και ευρωβουλευτές. Η εκπομπή ερευνά ακόμα το ρόλο των περιβόητων οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, τη σημασία προτάσεων για ένα ευρωομόλογο και τη φορολόγηση των κερδοσκοπικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και δείχνει ποιοί βγήκαν κερδισμένοι από την παρατεταμένη «κρίση χρέους» της Ελλάδας αλλά και ποιοί εκτός Ευρώπης ανησυχούν για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ευρώ.
Μιλούν οι Γιάννης Στουρνάρας, Ξενοφών Γιαταγάνας, Γιάννης Τόλιος, Αννυ Ποδηματά, Αλκμαν Γρανίτσας, Ούντο Μπούλμαν και Βόλφ Κλιντς.