Μία φωτογραφία της μικρότερης κόρης του Μπιλ Γκέιτς στα social media ήταν αρκετή για να προκαλέσει τα αρνητικά σχόλια των ακολούθων της, και όχι μόνο.

Η έφηβη κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Microsoft, Φοίβη δέχεται «επίθεση» με χυδαία ρατσιστικά σχόλια, αφού μοιράστηκε ένα γλυκό στιγμιότυπο στο Instagram, στο οποίο φιλιέται στο μάγουλο από τον φημολογούμενο μαύρο φίλο της.

Στη φωτογραφία της η νεαρή κοπέλα, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει το δεύτερο έτος σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το φθινόπωρο, δεν αποκάλυψε το όνομα του «συντρόφου» της, αλλά ούτε συμπεριέλαβε και κάποιο tag στην ανάρτησή της.

Η τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε η μικρότερη κόρη του Μπιλ Γκέιτς με τον νέο της «σύντροφο»

Η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημοσίευσε μια άκρως τρυφερή εικόνα στα Instagram Stories της την Τετάρτη και μέσα σε λίγα λεπτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από χυδαία σχόλια για την υποτιθέμενη σχέση.

Στο στιγμιότυπο, η Φοίβη -που είναι το μικρότερο παιδί του Μπιλ, 66 ετών, και της πρώην συζύγου του Μελίντα, 57 ετών- φαίνεται να σκύβει προς τον ανώνυμο άνδρα, ενώ εκείνος απεικονίζεται να τη φιλάει γλυκά στο μάγουλο.

Ο αγνώστου ταυτότητας νεαρός φαίνεται να έχει ένα ζευγάρι κιάλια στα χέρια του καθώς φιλά στο μάγουλο τη νεαρή κληρονόμο, ενώ στο βάθος φαίνεται κάτι που μοιάζει με σκηνή.

Παρά την αθώα φύση της φωτογραφίας, το Twitter αντέδρασε γρήγορα στην ιδέα ότι η Φοίβη μπορεί να βγαίνει με έναν μαύρο άνδρα, με πολλούς να κάνουν ακόμη και χοντροκομμένα αστεία υπονοώντας ότι ο φημολογούμενος αγαπημένος της απλά τη χρησιμοποιεί για τα χρήματα του πατέρα της.  

Κάποιος έγραψε, μάλιστα, «Η καθαρή της αξία προβλέπεται στα 130 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν νομίζω ότι είναι ισότιμος μαζί της. Απλά η γνώμη μου».

«Όταν ο φίλος της Φοίβη Γκέιτς προστεθεί στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό», πρόσθεσε ένα άτομο, ενώ μοιράστηκε ένα βίντεο με έναν μαύρο άνδρα να χορεύει έναν εορταστικό χορό.

Κάποιος άλλος ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με έναν μαύρο άνδρα να κραδαίνει ένα όπλο ενώ στρίβει με το αυτοκίνητό του σε έναν δρόμο, γράφοντας: «Η Φοίβη Γκέιτς και ο φίλος της φτάνουν στο σπίτι του Μπιλ Γκέιτς για την Ημέρα των Ευχαριστιών».

«Ο αδερφός γίνεται εκατομμυριούχος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», έγραψε ένα άλλο άτομο, ενώ ένας χρήστης του Instagram πρόσθεσε «Τώρα ξέρουμε γιατί ο Μπιλ Γκέιτς λέει στα παιδιά του ότι δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τίποτα», αναφερόμενος στην προηγούμενη αποκάλυψη του Μπιλ ότι δεν θα αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στα παιδιά του.

Ο δισεκατομμυριούχος ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με εκτιμώμενη καθαρή αξία 123,7 δισεκατομμύρια δολάρια– ανακοίνωσε σε ένα συνέδριο TED στον Καναδά το 2014 ότι αντ’ αυτού θα αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο ίδρυμα της οικογένειάς του.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν κακεντρεχή σχόλια σχετικά με το φημολογούμενο νέο ειδύλλιο της Φοίβης -με αρκετούς να προτρέπουν τον ανώνυμο μνηστήρα να την «αφήσει έγκυο», ενώ άλλοι αστειεύτηκαν ότι έχει «εξασφαλίσει την ζωή του».

Η παρόμοια εμπειρία του γιου του Λεμπρόν Τζέιμς

https://www.instagram.com/p/Cdt5eeeMtag/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e95737bd-0800-4029-9b0b-ecd6ca8c035f

Τον περασμένο Μάιο, ο 17χρονος γιος του Λεμπρόν Τζέιμς, Μπρονί, αντιμετώπισε παρόμοιες χυδαίες ρατσιστικές προσβολές αφού πήγε με μια λευκή κοπέλα στον χορό του λυκείου του. Μοιράστηκε εικόνες που τους έδειχναν να φτάνουν στην εκδήλωση με ένα custom Mercedes GT sports car αξίας 326.000 δολαρίων. Συμμετείχε στον σχολικό χορό με μία από τις συμμαθήτριές του, την έφηβη Peyton Gelfuso. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι στο διαδίκτυο δεν ήταν ευχαριστημένοι με την απόφασή του να πάει στο χορό κάποια που είναι «ανοιχτόχρωμη» και σύντομα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από ένα σωρό άσχημα σχόλια για το ζευγάρι.

«Αυτή η κοπέλα είναι πιο λευκή από λευκή», σχολίασε κάποιος, ενώ κάποιος άλλος ανέφερε πως «Έπρεπε να είχε πάρει μια μαύρη βασίλισσα όπως ο μπαμπάς του», με ένα emoji με θυμωμένο πρόσωπο.

Κάποιος άλλος την χαρακτήρισε «χρυσοθήρα», παραθέτοντας τους στίχους από το τραγούδι Gold Digger του Kanye West, ενώ άλλοι απλά μοιράστηκαν GIFs και memes που έδειχναν την απογοήτευσή τους για την επιλογή της συνοδού του.

Υπήρχαν, ωστόσο, και εκείνοι που υπερασπίστηκαν τον εκκολαπτόμενο αστέρα του μπάσκετ, με έναν να γράφει: «Ο Bronny James έχει πραγματικά προκαλέσει σύγχυση για το γεγονός ότι πήγε με μια λευκή κοπέλα στο χορό του 2022».

«Όποιος είναι θυμωμένος με τη συνοδό του Bronny στο χορό, είναι μέρος του προβλήματος της σημερινής κοινωνίας», συμφώνησε κάποιος άλλος.

Η στάση της Φοίβη απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα

Η κοινωνική «κατακραυγή» που αντιμετωπίζει το μικρότερο παιδί του Μπιλ Γκέιτς έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Φοίβη μίλησε για να καταδικάσει την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο σε μια σειρά αναρτήσεων στο Instagram, τις οποίες άρχισε να μοιράζεται λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί η ανατροπή του νόμου.

Τότε, η Φοίβη μοιράστηκε μια σειρά από φωτογραφίες της με ένα λευκό μπικίνι, δηλώνοντας παράλληλα με υπερηφάνεια «Δεν ντρέπομαι για το σώμα μου και σας λέω να κρατήσετε τις απαγορεύσεις σας μακριά του».

«Κάθε άτομο αξίζει πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία», συνέχισε. «Αυτή τη στιγμή, το Ανώτατο Δικαστήριο είναι έτοιμο να τερματίσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Ελάτε μαζί μου και με την κοινότητα της μόδας για να στείλετε ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

Η Φοίβη έκανε tag την Planned Parenthood και πρόσθεσε το hashtag #BansOffOurBodies. Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν like στην ανάρτηση, μεταξύ των οποίων και η 26χρονη αδελφή της, Τζένιφερ Γκέιτς.

Η Φοίβη μοιράστηκε, επίσης, την εικόνα στα Instagram Stories της, γράφοντας «Τι γίνεται -είμαι εδώ για να πω ότι η σωματική αυτονομία είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Γνωρίζατε ότι το 50% όλων των γυναικών στερούνται τη σωματική αυτονομία»;

Αν και δεν είναι γνωστό πώς ακριβώς γνώρισε η Φοίβη τον νέο μυστηριώδη φίλο της, είναι πιθανό να φοιτά στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ μαζί της, αναφέρει η Daily Mail.

Η έφηβη ολοκλήρωσε το πρώτο έτος σπουδών της στο διάσημο ίδρυμα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες και από τότε απολαμβάνει ένα γεμάτο διασκέδαση καλοκαιρινό διάλειμμα -συμμετέχοντας μάλιστα σε μια λαμπερή εκδήλωση στο κόκκινο χαλί με τον δισεκατομμυριούχο πατέρα της τον περασμένο μήνα.