«Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;» είπε ο Μητροπολίτης Κοζάνης, Παύλος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργείας μετά τον αγιασμό των υδάτων στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων στην πόλη σε μια έκρηξη κατά των γυναικών που βρισκόντουσαν μέσα στην Εκκλησία.

Η σεξιστική αυτή επίθεση του Μητροπολίτη Κοζάνης, Παύλου σήκωσε αντιδράσεις όμως μετά τον Κωνσταντίνο Τζούμα ο οποίος του έδωσε δίκιο υπήρξε και ένας ακόμα ο οποίος μίλησε υπέρ του: «ν’ αγιάσουν τα κόκκαλα του». Συγκεκριμένα, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του Ant1 το πρωί της Παρασκευής (07/01) επεσήμανε πως: «Για να φτάσει ένας Μητροπολίτης, μέσα στην Εκκλησία, να το πει αυτό το πράγμα, βάλε τι θα άκουγε κάθε μέρα».

Συγκεκριμένα, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος είπε: «Ν’ αγιάσουν τα κόκκαλα του Μητροπολίτη. Εγώ θυμάμαι και από μικρός που πήγαινα στο χωριό, οι γυναίκες πήγαιναν περισσότερο για κουτσομπολιό στην Εκκλησία. Να δουν τι φοράει η μια, τι ψώνισε ο άντρας στην άλλη. Το βρίσκω πολύ σωστό. Για να φτάσει ένας Μητροπολίτης, μέσα στην Εκκλησία, να το πει αυτό το πράγμα, βάλε τι θα άκουγε κάθε μέρα, κάθε που γίνεται η Λειτουργία και τι θα έχει ακούσει στις εξομολογήσεις από τους άντρες. Τι θα του έχουν πει για τις γυναίκες για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος ο Μητροπολίτης».