Δεύτερο σπίτι του έκανε το γυμναστήριο ο ηθοποιός Matt Damon  για τις ανάγκες του ρόλου του στην ταινία «Elysium» που αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται σε λίγες ημέρες.

«Ο σκηνοθέτης Neill Blomkamp ήταν πολύ συγκεκριμένος για το πώς ήθελε να δείχνω. Έβαλε τη φωτογραφία του προσώπου μου πάνω στη φωτογραφία ενός άλλου σώματος, προσέλαβε personal trainer κι εγώ πήγα σε αυτόν με τη φωτογραφία στο χέρι», δήλωσε ο 42χρονος Damon. «Δεν είμαι πια 26 αλλά βρήκα τη φόρμα μου», πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας πως γυμναζόταν τέσσερις ώρες την ημέρα.

Η ταινία εκτυλίσσεται το έτος 2159. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: οι πολύ πλούσιοι που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και οι υπόλοιποι άνθρωποι που ζουν στον κατεστραμμένο, υπέρ-κατοικημένο πλανήτη Γη. Η κυβερνητική υπάλληλος Rhodes (Jodie Foster) αποφασίζει να εφαρμόσει αντί-μεταναστευτικούς νόμους προκειμένου να διασφαλίσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του σταθμού. Αυτό δεν εμποδίζει όμως τους ανθρώπους της Γης από το να προσπαθούν να περάσουν στην άλλη πλευρά, με οποιοδήποτε μέσο μπορούν. Ο Max (Matt Damon) συμφωνεί να αναλάβει μία δύσκολη αποστολή, που σε περίπτωση επιτυχίας δεν θα σώσει μόνο τη ζωή του, αλλά θα μπορούσε να φέρει την ισότητα ανάμεσα σε αυτούς τους αντίθετους κόσμους.