«Θα είμαι πάντα εδώ, αλλά εσύ είσαι καλά;», έγραψε η Amy Winehouse στον Kristian Marr, καλό της φίλο και μουσικό της μπάντας «Towers of London».

Οι δυο τους γνωρίζονταν 8 χρόνια και από την πρώτη στιγμή είχαν γίνει κολλητοί φίλοι. Η Amy Winehouse έστειλε το μήνυμα αυτό στις 3.10 τα ξημερώματα, αλλά ο φίλος της δεν απάντησε, γιατί κοιμόταν. Όταν ξύπνησε το πρωί και είδε τι του έγραψε η καλή του φίλη, η Amy Winehouse ήταν ήδη νεκρή στο διαμέρισμά της στο Νότιο Λονδίνο…

«Κάτι τέτοιο ήταν τυπικό για την Amy. Πάντα ανησυχούσε περισσότερο για τους φίλους της παρά για τον εαυτό της. Την επόμενη ημέρα περίμεναν να με πάρει για να μου πει, εάν θα έρθει. Τελικά, ο πατέρας μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: ” Συγνώμη, αλλά πρέπει να πρέπει να σου πω κάτι σοκαριστικό… Η Amy πέθανε”», θυμάται ο φίλος της. «Δεν μπορούσα να το δεχθώ. Ξέσπασα σε κλάματα», συνεχίζει ο φίλος της, που την ίδια βραδιά την είδε στο όνειρό του.

Τελευταία φορά που βρέθηκαν οι δυο τους ήταν έξι βδομάδες πριν πεθάνει. «Καθόμασταν στον καναπέ της και βλέπαμε ταινία. Η Amy ήθελε να αγοράσει ποτό, αλλά δεν της το επέτρεψα. Ποτέ δεν την άφηνα να πιει, όταν ήμουν εκεί. Την έπεισα να πιει τσάι, να χαλαρώσει και να δει την ταινία. Μας πήρε και τους δυο ο ύπνος στον καναπέ και το επόμενο πρωί, ένιωθα ευτυχισμένος που ήξερα πως είναι καλά…», θυμάται.

Τέλος, ο καλός της φίλος αποκαλύπτει ότι η φίλη του ήθελε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά, αλλά τα είχε αντικαταστήσει με αλκοόλ και συγκεκριμένα άσπρο κρασί. Μάλιστα, πολλές μέρες έχανε πλήρως την αίσθηση του χρόνου…