Ύστερα από το σάλο που ξέσπασε, μετά τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε ο βρετανός σχεδιαστής μόδας Τζον Γκαλιάνο, απολύθηκε από το γαλλικό όμιλο Dior. Σήμερα, απολύθηκε και από την εταιρεία που φέρει το όνομά του, σύμφωνα με την αμερικανική ειδικευμένη στο χώρο εφημερίδα Women’s Wear Daily.

H εφημερίδα επικαλείται πηγή από το Παρίσι, χωρίς να την αποκαλύπτει και υπογραμμίζει ότι ο 50χρονος Γκαλιάνο, «απολύθηκε επίσημα» από την εταιρεία John Galliano, η οποία κατά 91% ανήκει στον όμιλο Dior.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η εκχώρηση της εταιρείας δεν ήταν άμεση προτεραιότητα για τον ιδιοκτήτη της, παρά το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι επενδυτές από την Κίνα, την Ιταλία ή τη Μέση Ανατολή.

Την 1 Μαρτίου, ο οίκος Dior αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία του με τον Τζον Γκαλιάνο, λόγω του «ιδιαίτερα απεχθούς» συμπεριφοράς του και των δηλώσεων που έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Ο σχεδιαστής διώκεται στη Γαλλία για αντισημιτικές και ρατσιστικές ύβρεις εναντίον τριών ατόμων, σε δύο επεισόδια σε ένα παρισινό καφέ. Το βίντεο τον έδειχνε σε κατάσταση μέθης, να δηλώνει ότι «λατρεύει τον Χίτλερ».

Αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει έξι μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 22.500 ευρώ.