Υπάρχουν κάποιες κλασσικές αξίες που αποτελούν πάντα πρότυπο για τις επόμενες γενιές, αφού κατάφεραν να ξεχωρίσουν τόσο για το στυλ όσο και για το ταλέντο τους.

Το στυλ που επικρατεί στο κόκκινο χαλί, θυμίζει παλιές καλές εποχές, αποδεικνύοντας πως οτιδήποτε παλιό επανέρχεται ξανά στη μόδα.

Η Raguel Welch εμφανίστηκε το 1972 στην τελετή απονομής των Όσκαρ, φορώντας ένα μακρύ λευκό φόρεμα το οποίο συνδύασε με σανδάλια. Λίγα χρόνια αργότερα, η Charlize Theron παραλαμβάνει το βραβείο της με ένα στυλ εμπνευσμένο από την εμφάνιση της Raguel.

Η εμφάνιση της Grace Kelly το 1995 με της Gwyneth Paltrow το 1999 παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία, όχι μόνο για το φόρεμα σε παστέλ χρωματισμούς αλλά ακόμα και για τον τρόπο με τον οποίο κρατούν το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού.

Το 1951 η Marlene Dietrich εμφανίστηκε με ένα στενό μεσάτο φόρεμα με μακριά ουρά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το ίδιο κατάφερε και η Heidi Klum με την εμφάνιση της στο κόκκινο χαλί, το 2008, φορώντας ένα κατακόκκινο φόρεμα σε παρόμοιο στυλ.

Η Diane Keaton και η Angelina Jolie λάνσαραν το ανδρόγυνο στυλ φορώντας το η κάθε μια με το δικό της τρόπο.
Οι δυο σταρς απέδειξαν πως μπορούν να είναι κομψές και στυλάτες ακόμα και με ένα λευκό στενό κοστούμι.

Η Cloris Leachman εμφανίστηκε στην τελετή απονομής των Όσκαρ το 1972, φορώντας ένα στενό μαύρο φόρεμα που λίγα χρόνια αργότερα επέλεξε και η Jennifer Anniston αποδεικνύοντας πως είναι ένα κομμάτι που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.