Για τις 21 Μαρτίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή, για τον βιασμό δύο 17χρονων, το 2015. H εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα ενός εκ των καταγγελλόντων, ο οποίος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε σύμβαση εργασίας με εταιρεία στη Σουηδία και δεν έχει δικαίωμα άδειας, ώστε να παραστεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει την κατηγορία όπως επιθυμεί.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε στις τηλεοπτικές κάμερες: «Είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό, επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα του βιασμού».

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου διαβάζοντας τις δηλώσεις του, ξέσπασε με μια ανάρτηση στα Instagram Stories της. «Είναι τραγικό και επικίνδυνο που κυκλοφορείς ελεύθερος ακόμα» έγραψε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.