Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης, Κώστας Κωστόπουλος, ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό της ηθοποιού, Έλενας Αθανασοπούλου, το καλοκαίρι του 2010.

Η καταγγέλουσα, Έλενα Αθανασοπούλου, μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό της από το δικαστήριο, ενώ ο πατέρας της ήταν εκτός εαυτού. «Ηθικά νιώθω δικαιωμένη. Έκανα κάτι πολύ δύσκολο. Στην προηγούμενη δίκη έμαθα ότι μια γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση 3 φορές, τον είχαν αθωώσει και τελικά τη δολοφόνησαν. Ξεπέρασα τις φοβίες μου», τόνισε η Έλενα Αθανασοπούλου.

Από την άλλη πλευρά ο πατέρας της ήταν έξαλλος και φώναζε: «Θα τιμωρηθούν όλοι! Δικαστές, πολιτικοί! Είναι όλοι σούργελα!».

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορούμενου, λόγω αμφιβολιών, σημειώνοντας πως δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας. «Είναι πολύ βαριά η κατηγορία για να καταδικάσω ελαφρά τη καρδία αυτόν τον άνθρωπο», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός εκφράζοντας τη θέση ότι «δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία».

«Προσπαθούμε να πιαστούμε από κάποιες κλωστές… Είναι προτιμότερο να μείνει ατιμώρητος ένας ένοχος, παρά να καταδικαστεί ένας αθώος. Έχω σοβαρές αμφιβολίες, μακάρι να ήταν διαφορετικό το αποδεικτικό υλικό», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, ζητώντας να αθωωθεί ο κατηγορούμενος. Σε μια φορτισμένη απολογία ο γνωστός σκηνοθέτης αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι βίασε την ηθοποιό.