Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Today Show» ότι έπαιρνε έως και 90 mg Valium την ημέρα για να περιορίσει τα συμπτώματα που βίωνε λόγω σπάνιας νευρολογικής ασθένειας. «Έπαιρνα 90 mg Valium τη μέρα, που τόσα mg μπορούν να σε σκοτώσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά η διάσημη τραγουδίστρια.

Τον Δεκέμβριο του 2022 η Σελίν Ντιόν είχε συγκινήσει παγκοσμίως όταν είχε αποκαλύψει ότι είχε διαγνωστεί με μια σπάνια νευρολογική πάθηση, το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου (SPS), που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, ειδικά τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Οπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Today Show» η ίδια πάλευε με το σύνδρομο για 17 ολόκληρα χρόνια χωρίς οι θαυμαστές της να το γνωρίζουν και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι ήταν «πολύ βαρύ» που το έκρυβε από τον κόσμο.

«Κρατιόμουν από τα όνειρά μου. Ωστόσο, το βάρος του να λέω ψέματα ήταν για μένα πάρα πολύ μεγάλο. Δεν μπορούσα πλέον να λέω ψέματα στους ανθρώπους που με έφτασαν εκεί που βρίσκομαι σήμερα», συμπλήρωσε η Σελίν Ντιόν, εξηγώντας ότι έπρεπε να συμπεριφέρεται σαν μια ηρωίδα, ενώ την ίδια στιγμή ένιωθε ότι το σώμα της την εγκαταλείπει.  

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε ότι πλέον όταν τραγουδάει νιώθει σαν να τη στραγγαλίζει κάποιος και πως δεν μπορεί να ελέγξει τον τόνο της φωνής της λόγω των σπασμών που παθαίνει

Επιπλέον, θυμήθηκε ότι έδινε μάχη με τη σπάνια νευρολογική πάθηση, ενώ ο σύζυγός της, Ρενέ Ανζελίλ, αντιμετώπιζε τα δικά του προβλήματα υγείας. Πέθανε τελικά από καρκίνο του λάρυγγα το 2016. «Δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Δεν αφιέρωσα χρόνο. Έπρεπε να σταματήσω, να αφιερώσω χρόνο για να το καταλάβω. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, και ο σύζυγός μου πάλευε για τη ζωή του» σημείωσε η τραγουδίστρια. Το όνειρό της πάντως είναι μια μέρα να μπορέσει να επιστρέψει στη σκηνή.